Belföld

Gyurcsány újra lárifárizott

2007. július 26., -

Emlékeznek még a tavalyi miniszterelnöki vitára? A csúcspont az volt, amikor Gyurcsány Ferenc lárifárival válaszolt a saját maga kérdésére. Nem fogják elhinni, újra előkerült a bűvös szó.

Interjút adott szerda este a miniszterelnök a tv2-nek. Gyurcsány Ferenc arra a kérdésre, hogy a kormány garanciát ad-e a biztosítóknak, ha a következő választást a Fidesz nyerné, Gyurcsány Ferenc úgy reagált: "Lárifári - mondanám erre". Hozzátette, a kormánynak nincs olyan szándéka, hogy kedvezzen a magánbefektetőknek.

De emlékeznek még arra, hogy mikor halották utoljára ezt a szót? Gyurcsány a tavalyi miniszterelnök-jelölti vitában dobta be a közbeszédbe a lárifárit. "Kell-e eggyel több pincér egy étteremben, ha alacsonyabb a járulék?" - kérdezte Gyurcsány akkor, és válaszolt is, nem. "Ön csökkentette a tb-t tíz százalékkal, majd 40 ezerrel kevesebb lett a bejelentett munkahely lett" - mondat Orbánnak. Lárifári, közölte a tb-csökkentés munkahelyteremtő képességéről Gyurcsány. Befektetés kell, konrét program kell, közölte Gyurcsány, majd lehazardőrözte partnerét.

Utána megkérdeztük tőle, hogy milyen érzés volt többmillió néző előtt kimondani, hogy "lárifári". "Az ilyenek, mint a lárifári, a pillanat műve volt. Itt pusztuljak el, ha ezt valaki előzetesen tanácsolta. Őszintén mondom."

N;
hirdetés
N;