Belföld

Féregként kezeli magyar ellenfeleit Tőkés püspök a flashjátékban

2007. október 18., -

Ugye ön nem az a fajta előítéletes csonka-magyarországi, aki az erdélyieket csak hímzett kisködmönben, rohadt nagy baltával tudja elképzelni, ahogy hülye vicceket mesélnek a szekéren ülve? Ha esetleg mégis, akkor lepődjön meg ezen a csodálatos politikai flashjátékon, amiben a játékos Tőkés László püspök bőrébe bújva próbálhat eljutni az Európai Parlamentbe.

A játék a politikus EP-választási weboldalán található. Az erdélyieknek gyakran tulajdonított ravaszság csak úgy csöpög ebből a meghökkentő politko-szürrealista művészi alkotásból. Isten csavaros eszű szolgája a játékban az RMDSZ-es ellenfeleivel küzd meg, akik csótányszerű bogár képében materializálódnak, de kegyeleti okokból cserebogárnak hívják őket.

A játék lényege, hogy a strasbourgi épületben található bársonyszékhez vezető úton le kell hagynunk az út porában mászó ízeltlábú RMDSZ-eseket, úgy, hogy nem érünk hozzájuk, mert akkor az ő népszerűségük nő. Mire célozhat vajon ezzel az Úr embere?

A játék inkább filozófiai példázat, mint gyakorlati szórakozás, Albert gazda ötlete nyomán ugyanis kipróbáltuk: ha csak az előre gombot nyomjuk, és minden irányváltás nélkül, nyílegyenesen haladunk, akkor is előbb meglesz a 2,8 százalékunk, vagyis lazán megverjük a petével szaporodó RMDSZ-t.

Azt is kipróbáltuk, hogy tud-e nyerni a nemzetrontó ellenfél. Hát baromira kell igyekezni, de megcsinálható a dolog, ha csak arra koncentrálunk, hogy felrúgjuk az összes férget. Köszönjük ezúton is a püspöknek, hogy 15 önfeledt percet szerzett egy egész fészekalja Pufajkás Turulnak.

N;
hirdetés
N;