Demszky helyteleníti, hogy a BKV leszedte a Budapest Riport plakátját

2006.01.22. 23:31
A főpolgármester szerint ez egy "nagyon gyáva", "sunyi kampány", de azért cáfolta, hogy személyesen kérte volna a plakátok eltávolítását a BKV-től.
Demszky Gábor főpolgármester helyteleníti, hogy a Budapesti Riportnak az ő arcképével megjelenő plakátjait leszedette a főváros tulajdonában lévő BKV Rt. - hangzott el a HírTV-ben vasárnap.

A vasárnap megjelent ingyenes lap tulajdonosait a plakátokat ragasztó alvállalkozó értesítette arról, hogy a BKV szedette le a reklámanyagot.

A BKV főosztályvezetője, Kotulyák Tamás email-ben úgy fogalmazott: a társaság területén semmiféle Demszky Gáborral kapcsolatos kampány ne jelenjen meg, amennyiben kikerültek ilyen plakátok, úgy azokat sürgősen le kell szedetni - hangzott el a kereskedelmi televízióban.

Schimmer Erzsébet, a BKV sajtóreferense elmondta: a közlekedési vállalat üzleti alapon mérlegelt, és úgy látta, hogy a BKV tulajdonosával kapcsolatban megjelenő bármiféle negatív megítélést sugalló reklám az nemcsak a tulajdonos, hanem a saját érdekeit is sérti.

Demszky Gábor a HírTV-ben cáfolta, hogy személyesen kérte volna a plakátok eltávolítását a BKV-től.

"Az ilyen állításokat igazolni kell, bizonyítani kell, természetesen nem igaz. Olyannyira nem igaz, hogy én magam helytelenítem, hogy a BKV által tulajdonolt Peron Kft. így intézkedett" - mondta a főpolgármester.

Bízik a választókban

Az ATV-ben Demszky Gábor azt hangsúlyozta, hogy nagyon-nagyon bízik a választókban, akik nem akarják, hogy visszajöjjenek politikai ellenfelei, azok, "akik elbújnak most Magyar Vizsla mögé, Budapest Riportnak a kiadója mögé, lejárató újságokat adnak ki, plakátháborút folytatnak ellenem".

A főpolgármester szerint ez egy "nagyon gyáva", "sunyi kampány", egyfajta "piszkos politikai eszköz".

"Ilyen fajta eszközt egyébként nem alkalmaztak még ellenünk, és azt gondolom, hogy az az oka, hogy én vagyok itt Budapesten a céltábla, és hogy ennyi pénzt költenek erre, több száz millió forintot a kiadvánnyal együtt, hogy tudják, hogy Budapesten fog eldőlni ez a választás" - tette hozzá.

Demszky Gábor az ATV-ben úgy vélte: "rossz a lelkiismeretük, 98 és 2002 között a Fidesz lényegében mindent megakadályozott Budapesten, és most ha úgy tetszik, ez a rossz lelkiismeret szava vagy hangja".

Arra a riporteri kérdésre, hogy bosszantja-e a kiadvány, a főpolgármester úgy válaszolt: "közömbös, hogy én mit gondolok (..) de azok, akiket szerepeltet az újság, például Bogsch Ilma, az állatkert igazgatója, vagy Bakáts Tibor Settenkedő, aki nyilatkozik ebben az újságban, ők felhívtak és jelezték, hogy őket becsapták, tehát nem mondták meg nekik, hogy egy lejárató újságba teszik be őket, és ők tiltakozni fognak, perelni fognak, (...) ez nem más, mint csalás, mert nem mondták el, hogy ez milyen környezetbe kerül, és ilyen módon nem voltak fairek az interjú alanyaikkal szemben sem, nemcsak velem".