Dévényi Tibor: a netezők sunyi, simlis alakok

2002.06.26. 20:01 Módosítva: 2002.06.27. 10:01
Az ISM frissen kinevezett tanácsadója nem észlelte a megbízásával kapcsolatos negatív visszhagokat, pláne nem az online sajtóban, mert az interneten "társadalomképtelen, sunyi alakok" tartózkodnak. Mondta egy internetes híroldalnak. Ocsovai Tamás, a GyISM helyettes államtitkára az Index fórumán elhatárolódott a tanácsadó kijelentésétől.

Az ISM tanácsadójának a napokban kinevezett Dévényi Tibor interjút adott az Axel.hu internetes magazinnak. A tévés személyiség neve a megbízását követően érthetően a címlapokra került.

 Kattintson a nagyításhoz!
 Dévényi Tibor folyékonyan beszél a gyermekek nyelvén
Klikk!

Ezzel kapcsolatban Dévényi Tibor elmondta, nem igazán hallott a kinevezését érintő negatív kritikákról, mert nem olvassa az internetes sajtót. Véleménye szerint az internetezők "társadalomképtelen, sunyi alakok, akik nem merik nyíltan felvállalni a saját véleményüket, hanem jobban esik nekik arctalanul mocskolódni."

További terveiről szólva arról biztosított mindenkit, hogy "18 évnyi Három Kívánság után azt hiszem elég jól értek a gyerekek nyelvén, azt hiszem, tudom, mi kell nekik."

A minisztérium elhatárolódik

Elhatárolódott Dévényi Tibor kijelentésétől - a netezők "társadalomképtelen, sunyi alakok" - Ocsovai Tamás a GyISM gyermek-, és ifjúsági ügyekért felelős helyettes államtitkára az Index politika fórumán. Mint írta Dévényi véleménye egyáltalán nem tükrözi az államtitkárság álláspontját. Ocsovai ígéretet tett az ügy tisztázására is.