Lemondott Elbert Gábor sportszakállamtitkár

2008.07.21. 11:55

Két és fél héttel az olimpia előtt lemondott az önkormányzati minisztériumhoz tartozó sportért felelős szakállamtitkár. Elbert Gábor hétfő délelőtt saját maga kért személyes találkozót Gyenesei István önkormányzati minisztertől, akinek átadta a miniszterelnöknek címzett lemondását.

Elbert Gábor

Döntését a Hír tévé szerint azzal indokolta, hogy szakmai elképzelései nem egyeznek Gyenesei Istvánéval. Gyenesei István az Indexnek elmondta, egy órán keresztül beszélgettek, és többször is kérte Elbertet, hogy ne mondjon le. "Valóban voltak köztünk nézetkülönbségek, de ezek leginkább munkamegosztási viták voltak" - mondta a miniszter. Azt nem akarta elárulni, hogy ezek konkrétan mik voltak.

Elbert azzal indokolta lépését, hogy van néhány, számára fontos dolog, amelyről másképp gondolkodnak a sportot is felügyelő miniszterrel. Hangsúlyozta, nem hirtelen döntésről van szó, már korábban megszületett benne az elhatározás. "Világéletemben csapatjátékos voltam, s ennek a csapatnak 2006 júliusától én lehettem a csapatkapitánya. Úgy érzem, a korábbi két "edző" irányítása alatt elismert voltam. De most van néhány, számomra fontos dolog, amelyről másképp gondolkodunk a miniszter úrral. Ezt egy hosszú, négyszemközti beszélgetés során neki is elmondtam, mondta a távozó szakállamtitkár, aki úgy érezte, jobb, ha megvárja bejelentésével az olimpiai csapat búcsúztatását.