Kóka János a jövő szerdán jelenti be indulását

2007.01.30. 18:42
Kedden délutánra beérkezett az SZDSZ központjába annyi szervezet jelölése Kóka Jánosra, amennyi a szabad demokrata elnökjelöltséghez elég. A gazdasági miniszter egy hét múlva jelenti be indulási szándékát.

Immár bizonyos, hogy a várakozásoknak megfelelően két elnökjelöltje lesz az SZDSZ-nek, miután Kóka János is a jövő szerdán bejelenti, hogy megmérkőzik a tisztségért. Úgy tudjuk, kedden délutánra az SZDSZ központjában több mint az alapszabályban rögzített tíz ajánlás érkezett be Kókára.

Szabad demokrata forrásaink szerint az is eldőlt, hogy Kóka János február 7-én délután négykor jelenti be döntését az újpesti MEO-ban. Programjának címe: Jövőképes SZDSZ, jövőképes ország.

A liberális pártnak azért lesz új elnöke, mert Kuncze Gábor regnáló pártelnök az önkormányzati választások után bejelentette, nem indul újra a tisztségért. Kuncze 2010-ig még tevékenyen részt akar venni a politikai életben, utána azonban visszavonul.

Eddig hivatalosan csak Fodor Gábor jelentette be indulási szándékát. Az ügyvivő azt ígérte, megválasztása esetén véget vet a kiszorítás politikájának. A jelenlegi pártelnök egyelőre nem foglalt állást, hogy kit látna szívesen megüresedő helyén.