Orbán átkereszteli a Fidesz-központot

2007.05.03. 12:49
Pénteken, ünnepélyes szalagátvágással avatja fel a Szövetségesek házát Orbán Viktor Fidesz-elnök. Az egykori Szentkirályi utcai pártfõhadiszállásra a kereszténydemokraták kivételével valamennyi szervezet beköltözik. A Fidesz-szövetséges Kisgazda Polgári Egyesületnek is jut hely, ám a hétvégén zászlót bontott kisgazdapártnak nem lesz ott irodája.

Több hónapos szervezési és épületfelújítási munkálatok után pénteken Orbán Viktor Fidesz-elnök avatja föl a Szövetségesek házát A pártelnök lényegében a Fidesz korábbi székházát nyitja meg újra, ahova most az ellenzéki párttal szövetségben mûködõ társult szervezetek költöznek be.

A szatelitek tárgyaltak

A fideszes szatelitszervezetek és a párt között már fél éve megkezdõdtek az egyeztetések a Szentkirályi utcai bérleményrõl, amelybõl egyébként éppen takarékossági okokból költözött ki a párt a 2006-os választási vereség után. Az ellenzéki párt a korábbi hírek szerint hosszú távra vette bérbe a Makona Irodaházat, amelyet Makovecz Imre tervei alapján építettek át.

Semjén marad az István utcában

A Szövetségesek háza az elõzetes tervek szerint valamennyi szövetségesnek, így a kereszténydemokratáknak is helyet adott volna, végül azonban a Semjén Zsolt vezette formáció nem lesz lakója az épületnek. A KDNP kitart a VII. kerületi István utca és a Dózsa György út sarkán található, lakásból átalakított országos központ mellett. A Szentkirályi utcában helyet kap viszont a Lungo Drom, a Vállalkozók Pártja, a Fidelitas, a Magosz és a Kisgazda Polgári Egyesület. Nem kapott irodát viszont a múlt hétvégén zászlót bontott új kisgazdapárt, amelynek vezetõi azonosak a Fidesz-szövetséges kisgazda egyesületével. Úgy tudjuk, Orbán Viktor ezzel is üzen az új pártnak, hogy nem tartja sikeres elképzelésnek a kisgazdák pártosodását.