Pénzmosással gyanúsítanak két pártvezetőt

2007.11.09. 09:39
Kedden lakásukon keresték a Vállalkozók Pártja két vezetőjét a Nemzeti Nyomozóiroda rendőrei, mert pénzmosással gyanúsítják őket. A Magyar Nemzetnek azt mondták, hogy politikai támadás lehet a háttérben, a párt Fidesszel kötött szövetsége miatt.

Herman Istvánt és Janzsó Tamást, a Vállalkozók Pártjának elnökét és alelnökét lakásukon keresték kedd reggel a rendőrök és késő délutánig hallgatták ki őket. A két pártvezetőt pénzmosással gyanúsítják, írja pénteki számában a Magyar Nemzet. A Nemzeti Nyomozóiroda foglalkozik ügyükkel, a szervezettől azonban nem nyilatkoztak a lapnak.

A Vállalkozók Pártja vezetéséért bíróság előtt folyik a harc. A párt tavaly választotta elnöknek Hermant, de Császár Attila korábbi elnök a kongresszus döntését megtámadta a bíróságon. Az ítéletig zárolták a párt bankszámláját. Ezért Hermanék egy magánszámlát nyitottak a pártpénzek kezeléséhez. A Magyar Nemzet cikke azt sugallja, hogy a nyomozók ezt a számlát találhatták gyanúsnak. A párt vezetői szerint a nyomozás mögött politikai indítékok húzódhatnak. A lap arra emlékeztet, hogy a párt stratégiai szövetséget kötött a Fidesszel.