Nyugdíjazták a rádi plébánost

2007.09.08. 11:15
Pár napja botrány tört ki rádon, a Pest megyei településen. A helyi plébános telefonjáról ugyanis szexuális tartalmú sms-t kapott egy ministránsfiú. A papot - aki tagadta, hogy ő küldte volna az üzenetet - most nyugdíjazták, bár az ügyben indított vizsgálat még nem fejeződött be.

Nyugdíjazta a váci püspök a rádi plébánost, a szexbotrányba keveredett atya hamarosan el is hagyja a falut, jóllehet a plébános ellen indult vizsgálat még le sem zárult, és a pap tagadta, hogy tényleg ő küldött volna szexuális tartalmú üzenetet telefonjáról.

Beer Miklós váci püspök közölte a Blikk-kel: "Nyugdíjba küldtem az atyát, ezzel a lépéssel szeretném őt megkímélni a zaklatásoktól. Körlevelet küldtem a templomokba, hogy döntésemről tájékoztassam a járást. A plébános már nem tart több misét, hamarosan elhagyja a falut."

A Blikk úgy tudja: Ferenc atya egy kelet-magyarországi városban fog letelepedni.

A rádi botrány akkor robbant ki, amikor a papnál rendszeresen ministráló 19 éves M. Zoltán telefonjára szexuális tartalmú sms érkezett Ferenc atya készülékéről. Minderről a napokban számolt be a Blikk. Az sms szövege ez volt: "Minden anyagi juttatást megadnék, ha bevehetném a fa***dat!"

A lap most a váci püspökre hivatkozva azt írja, hogy Zoltánon kívül mások is kaptak az atya telefonjáról különös üzeneteket.

Az Index úgy tudja, hogy a körülbelül egy éve Rádra került plébános személye jelentősen megosztotta az ott lakókat. Van, aki nagyon kedvelte őt, mások viszont nem tartották szimpatikusnak.