Szexuális ajánlat sms-ben a plébános telefonjáról

2007.09.06. 17:28
Szexuális ajánlatról szóló sms-t kapott a Rádon élő tizenkilenc éves M. Zoltán a helyi pap telefonszámáról. A pap azt mondta: telefonját ellopták és valószínűleg rosszakarói akarták lehetetlen helyzetbe hozni azzal, hogy a nevében ilyen smst-t küldtek.

„Ne haragudj! Mindenki tud mindent rólad! Minden anyagi juttatást megadnék, ha bevehetném a farkadat” - ezt az sms-t a 19 éves rádi M. Zoltán kapta. Az üzenet arról a számról érkezett, amely a település középkorú papjáé, M. Ferencé.

A történetet a család a Blikknek mesélte el. A fiú gyakran ministrál a plébánosnak, s a telefonszáma is megvan neki. Névjegyzékében Atya Feri néven szerepel a plébános.

Azon a napon, amikor az üzenetet kapta, éppen a papnál járt, mert a számítógépét javította. A Blikk felhívta az sms feladójaként feltüntetett telefonszámot, amelyen valóban a rádi pap, M. Ferenc jelentkezett.

A plébános a Blikk kérdésére azt mondta: rosszindulatú összeesküvés áldozata. Telefonját ugyanis azon a napon ellopták, s valószínűleg rosszindulatból írták az sms-t az ő nevében. A telefonját állítása szerint néhány nappal később az udvaron találta meg. Az újságnak a pap azt is elmondta, hogy gyanúja szerint egy általa elbocsátott hitoktató állhat a vádaskodások mögött.

A plébánost az Index is megpróbálta elérni, de a nyilvános telefonkönyv alapján nem volt elérhető.

A fiú apja a telefon híváslistája alapján kétségbe vonja a pap állításait. Mint M. László az Index kérdésére elmondta: a fia augusztus elején egy pénteki napon ment a plébánoshoz a számítógépet javítani. A fiú 14.33-kor felhívta a plébánost, hogy engedje be a kapun.

A plébános vissza is hívta a fiút, tehát akkor még nem lopták el a mobilját, mondta az apa. A fiú egy óra múlva hazament, s az ominózus sms nem sokkal később, 16.07-kor érkezett a mobiljára.

Az Index úgy értesült, hogy a körülbelül egy éve Rádra került plébános személye jelentősen megosztja az ott lakókat. Van, aki nagyon kedveli őt, mások viszont nem tartják szimpatikusnak.

M. László az ügy miatt Beer Miklós váci püspökhöz ment, és neki mondta el a történetet. A püspökség kivizsgálja az ügyet.