Zsidókat gúnyolnak a bedühödött muzulmánok

2006.02.06. 07:43
A holokausztot megkérdőjelező és Anna Frankot Hitler szeretőjeként ábrázoló gúnyrajzokkal válaszolt a Mohamedet cikiző karikatúrákra egy belgiumi szélsőséges iszlám párt.

A zsidókat gúnyoló rajzokat jelentetett meg internetes honlapján az Arab Európai Liga (AEL) belga-holland iszlám párt, ezzel válaszolva az európai lapokban megjelent Mohamed-karikatúrákra.

#alt#
„Valahogy el kell jutnunk 6 000 000-ig”
„Nem hiszem, hogy zsidók lennének”
Az AEL karikatúrája

"Ha itt az ideje tabukat döntögetni és határvonalakat átlépni, mi biztosan nem akarunk lemaradni" - áll a párt közleményében. A zsidókkal élcelődő gúnyrajzokat szombaton helyezték el honlapjukon, válaszul arra, hogy az európaiak "kioktatták a muzulmánokat a szólásszabadságból".

Az AEL egyik gúnyrajzán Anne Frank, a holokauszt egyik áldozata egy ágyban fekszik Hitlerrel, egy másik pedig megkérdőjelezi magának a holokausztnak a megtörténtét. Dyab Abou Jahjah, a párt alapítója és legismertebb alakja védelmébe vette a rajzokat a Nova Saturday című szombati holland tv-műsorban. "Európának megvannak a maga szent tehenei, még ha azok nem vallási szent tehenek is" - mondta.

#alt#
„Ezt is jegyezd fel a naplódban, Anne”
Az AEL karikatúrája

A holokauszt tagadása törvénybe ütközik a legtöbb európai országban. Az AEL erőszakmentességet hirdet, de szélsőséges nézeteiről ismert. Ellenzi a muszlimok és nem muszlimok keveredését, támogatja a muzulmánoknak az európai politizálásban való részvételét, de abban megosztott, hogy hívei részt vegyenek-e közvetlenül a választásokon. A párt a belgiumi választásokon soha nem ért el egy százaléknál jobb eredményt.