Lelőttek hét iraki nőt és gyereket

2003.04.01. 01:17
Tragikus baleset történt Nadzsafban: az amerikai katonák hét iraki nőt és gyermeket öltek meg, amikor azok autója nem állt meg egy ellenőrzőpontnál. Az amerikaiak figyelmeztető lövésekkel is próbálkoztak, hiába.
Hét iraki nőt és gyermeket lőttek le az amerikaiak Nadzsaf közelében, mivel nem álltak meg egy ellenőrzőpontnál - jelentette be a hadsereg egy illetékese. Az incidensben további két polgári személy megsérült - jelentette az AP.

Figyelmeztető lövésekkel kezdték

A hadsereg közlése szerint az összesen 13 gyermeket és asszonyt szállító autó nem lassított az ellenőrzőpontnál. Az amerikaiak előbb figyelmeztető lövéseket adtak le, majd a kocsi motorjára céloztak. Ez sem volt elég azonban a jármű megállításához - jelentette az AP.

Az AP-nek nyilatkozó tiszt nem számolt be további részletekről.

Öngyilkos merényletektől tartanak

Az amerikaiak több figyelmeztetést is kiadtak arról, hogy az ellenőrzőpontoknál ezentúl akár le is lőhetik az utasításoknak nem engedelmeskedő autósokat. Szombaton négy amerikai katona vesztette életét egy öngyilkos merényletben Nadzsafnál, amikor a bombával felszerelt támadó belehajtott a tengerészgyalogosok ellenőrzőpontjába.