Bin Laden: Isten lesújtott Amerikára

2001.10.07. 22:19
Nem lesz béke az Egyesült Államokban, amíg Palesztinában nincs béke - jelentette ki Oszama bin Laden egy előre felvett, és az Al-Dzsazira televízióban vasárnap este bemutatott videofelvételen. Az Al-Kaida szóvivője hangsúlyozta, a háború Afganisztán és Oszama bin Laden ellen, háború az iszlám ellen.
Nem sokkal az Afganisztán elleni csapások megkezdése után sugározta az afganisztáni Al-Dzsazira azt a videófelvételt, amely az amerikai ellencsapás előtt készült Oszama bin Laden szaúdi milliomossal. Bin Laden az interjún az Al-Kaida szóvivőjével, valamint az egyiptomi Ajman el Zavahirivel jelent meg, akit bin Laden jobbkezének tartanak.

"Szent háború a keresztények és a zsidók ellen"

A szóvivő szerint az, ami az Egyesült Államokban történt, természetes reakció volt az Egyesült Államok tudatlan politikájára. Ha ez a politika folytatódik, az iszlám fiai folytatják harcukat. Kijelentette, hogy a szeptember 11-i egyesült államokbeli merényletek oka az volt, hogy az Egyesült Államok támogatja Izraelt. Megkezdődött a szent háború a keresztények és a zsidók ellen - mondta.

Oszama bin Laden is megragadta a mikrofont, és kijelentette: isten lesújtott Amerika egyik leggyengébb pontján. - Amerika most - istennek hála - eltelt félelemmel északtól délig, nyugattól keletig és esküszöm, hogy addig nem ismeri meg a biztonságot, amíg Palesztinában sem lesz biztonság és amíg az összes hitetlen hadsereg nem hagyja el az iszlám szent földjeit - szögezte le.