Nagy Zsolt szerint ő csak eszköz, hogy az RMDSZ-t támadják Romániában

MTI
2007.06.14. 13:39

Nagy Zsolt a román kormány felfügesztett távközlési és informatikai minisztere úgy véli, az ellene mozgó erők tulajdonképpen nem őt, hanem a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget támadják (RMDSZ), amiért az nem volt hajlandó az államelnök tanácsadóinak sugallatára hallgatni, hogy a szövetség lépjen ki a kormányból.

Traian Basescu államfő azért függesztette fel Nagy Zsoltot miniszteri tisztségéből, mert büntetőjogi eljárást folytat ellene az ügyészség. Az elnöki hivatal négy nappal ezelőtti közleménye szerint a főügyészség nyomozói azzal gyanúsítják a minisztert, hogy nemzetközi szervezett bűnözői csoportot támogatott, s hogy bizalmas információkat szivárogtatott ki a jelentős román állami vállalatok privatizációjában tanácsadónak felkért Credit Suisse First Boston (CSFB) cég egyik bolgár munkatársának.

Nagy Zsolt egy erdélyi lapnak nyilatkozva elmondta: legutóbbi ügyészségi meghallgatásán látta a rá vonatkozó iratokat de nincs olyan papír köztük, amitől tartania kellene. " Másfél órán át olvastam a semmit. Irreleváns, bizonyítékjelleget nélkülöző papírokat. Egy virtuális koncepciót próbálnak alátámasztani más emberek telefonbeszélgetéseivel" - mondta a felfüggesztett miniszter.