Fotex-győzelem a kézirangadón

2000.12.15. 14:55
A férfi kézilabda-bajnokság rangadóját rendezték a mai napon Várpalotán. A találkozón a pályaválasztó Fotex Veszprém végig magabiztos játékot mutatva hatgólos győzelmet aratott. A diadalt a hazai csapat elsősorban a remekül védő kapusainak köszönheti. A vendég szegediek vereségében azonban az is nagymértékben közrejátszott, hogy csak a találkozó 23. percében tudták az első akciógóljukat dobni.
A bajnokság végeredménye szempontjából évről-évre kiemelt szerepe van a Fotex Veszprém-Pick Szeged összecsapásoknak. Így volt ez idén is, hiszen a fordulót megelőzően mindkét csapat százszázalékosan állt a tabellán. Igaz, ez is csak a második, illetve harmadik helyhez volt elég. Kettejüket ugyanis a harmadik bajnokesélyes, a Duneferr előzte meg, de csak azért, mert az újvárosiak hárommal több találkozót játszottak.

A rangadóra nem Veszprémben került sor, ugyanis a hazaiak a stadion felújítása miatt nem tudták saját pályájukon fogadni a szegedieket. A pályaválasztás jogán így a közeli Várpalotára esett a választás. A semleges helyszín ellenére otthon érezhette magát a Fotex, hiszen a helyiek fantasztikus hangulatot varázsoltak a stadionban, s természetesen Veszprémből is sok szurkoló látogatott át.

A mérkőzés első percei rendkívül nagy csatát hoztak, egyik fél sem tudott elhúzni, nagyobb előnyre szert tenni. A csapatok elsősorban a védekezésben jeleskedtek, hiszen tíz perc elteltével mindössze 2-2 állt az eredményjelző-táblán. A következő percekben azonban megtáltosodott a Fotex, sorozatban dobta a gólokat, az ellentámadásoknál pedig rendre jól védekezett. Szűk húsz perc elteltével így már 6-2 arányban vezettek a hazaiak, s ezt az előnyt meg is tartották a félidő végéig. A szünetre 12-8-as állással vonulhattak a csapatok.

A második játékrészben is egyértelműen a hazaiak irányítottak. A Szeged ugyan mindent megpróbált, a felzárkózás azonban nem sikerült. A Veszprém továbbra is magas szinten szűrte meg a vendégek próbálkozásait. A találkozó legeredményesebb játékosa a veszprémi Saracevic lett 7 találattal, a vendégek közül Buday lőtte a legtöbb gólt, hatot. A férfiasan kemény, de sportszerű rangadón a játékvezetők nyújtották a leggyengébb teljesítményt: a két csapat részére összesen kiosztott 36 perc kiállítás túlzott.

Fotex KCV-Pick Szeged 22-16 (12-8)
Várpalota, 1000 néző. Vezette: Oláh, Szelecz.
Veszprém: Szathmári - Oszlánczi, Saracevic, Mezei, Csoknyai, Pérez, Pásztor. Csere: Fazekas, Fekete (kapusok), Habuczki, Tóth, Iváncsik, Szobol. Edző: Zdravko Zovko.
Szeged: Perger - Berta, Doros, Laluska, Rosta, Bajusz, Németh. Csere: Nagy D. (kapus), Buday, Bécsi, Eklemovics. Edző: Kővári Árpád.
Góllövők: Saracevic 7/1, Pásztor 5, Perez 5, Csoknyai 2, Oszlánczi 2, Tóth J. 1, illetve Buday 6/3, Bajusz 3/2, Bécsi 2, Berta 2/1, Németh 2, Eklemovic 1
Kiállítás: 22, illetve 14 perc plusz végleges kizárás (Bajusz)
Hetes: 2/1, illetve 11/6