Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Dominik Hasek: kettőből semmi

2000.12.15. 14:53
Második mérkőzését is elveszítette a tavalyi döntős Buffalo Sabres az NHL rájátszásának első körében. A Szablyáknál, a világ legjobb kapusának tartott Dominator ismét rosszabb százalékkal védett, mint az ellenfél portása.

Pedig a szombat hajnali philadelphiai mérkőzésen minden a Buffalo szája íze szerint alakult. A Sabres fő fegyvere a kemény védekezésből indított lerohanás, és ha sikerül gólt lőniük, akkor Hasekkal a kapuban ,,szétvédekezik" ellenfelüket. A szlovák Miroslav Satan meg is szerezte a vezetést a vendégeknek, akik meglepően sokszor lőttek kapura. Talán ez volt a baj, hisz a második és harmadik harmadot egyaránt elvesztették.

A Philly LeClair csodagóljával és Desjardins találatával megfordította a mérkőzést, és - mivel Boucher kapus ismét brillírozott - két győzelemmel utazhat Buffaloba. Persze a párosmérkőzés még nem lefutott, de a továbbjutáshoz feltétlenül több kell a Szablyáknak: például egy ,,igazi" Dominator.

Jegyzőkönyv

Keleti főcsoport:
Pénteki mérkőzés

Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 2-1
(0-1, 1-0, 1-0)
Gól: LeClair (emberelőny, McGillis, Gagne) 24:53p, Desjardins (ee., Recchi) 44:47p ill. Satan (Woolley, Brown) 10:40p
Kapusok: Boucher 31/30 ill. Hasek 27/25
Kapuralövések: 27 (8+12+17) ill. 31 (10+11+10)
Kiállítások: 8 perc ill. 12 perc
Emberelőnyök: 5/2 ill. 3/0
Az állás: 2-0

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?