A Raptors újabb veresége

2000.12.15. 14:55
Harmadik vereségét is összeszedte a Toronto Raptors, Dávid Kornél jelenlegi csapata. A magyar játékos hat percet játszott, ezalatt két pontot szerzett. Továbbra is menetel a Philadelphia, miután legyőzték az Orlandót.
Senki sem gondolta, hogy a Toronto el tudja veszíteni a bostoni meccset
Pedig már közel járt a sikerhez a Raptors. Dávidék a második negyed elején már 21 ponttal is vezettek, és ekkor sem Lenny Wilkens edző, sem bárki más nem gondolta, hogy a Toronto el tudja veszíteni a bostoni meccset. Aztán a Celtics szépen lassan feljött, sőt, a végére a vezetést is átvették. Az utolsó másodpercben Vince Carter hárompontos kísérlete célt tévesztett - nem úgy, mint márciusban, szintén a zöldek ellen, amikor az ő triplájával nyert a Raptors - ez pedig azt jelentette, hogy a kanadaiak 0-3-al kezdték az idényt. Carter egyébként 33 pontotdobott. Az összecsapáson Dávid Kornél hat percet töltött a pályán, két mezőnydobásából egy ment be, azaz két pontot szerzett. Ezen kívül egy támadó-, és egy védőlepattanó, valamint két személyi hiba és egy labdaeladás szerepel a statisztikáiban.

Nagyon belekezdett a Philadelphia. A 76ers harmadik mérkőzését is megnyerte, így eddig hibátlanok az idényben. AZ aktuális ellenfél az Orlando volt, Allen Iverson nekik sem kegyelmezett, 29 pontot hintett a Magicnek. A sorsdöntő momentum a negyedik negyed közepén egy páros kiállítás volt: Tracy McGrady akaszkodott össze Eric Snow-val, ami után mindketten a kispadra kényszerültek. Ez a mágikusokat fogta meg jobban, hiszen az ex-torontói nélkül Grant Hillre terelődött a figyelem, egyedül azonban kevés volt annak ellenére, hogy 18 pontig és kilenc lepattanóig jutott.

Pocsék dobószázalékkal kezdte az idényt Latrew Sprewell, a Washington ellen mégis neki köszönhető a New York győzelme. Sprewell ugyanis az utolsó negyedben valamivel több, mint két perc alatt három triplát hintett, amivel megfordította és eldöntötte a találkozót. A Michale Jordan csapata tehát vereséget szenvedett, nem úgy, mint Al Gore, aki 70 százalékot kapott azon a felmérésen, amit a csarnokban a szurkolókkal készítettek. A keddi elnökválasztás előtt a republikánus Bush 24, míg a zöldpárti Nader hat százalékot kapott a mini-közvéleménykutatáson. Úgy tűnik, Chicagoban mindenki nyerni tud, egy csapat kivételével: csupán a Bulls képtelen több pontot szerezni mindenkori ellenfelénél. Most éppen az eddig győzelem nélkül álló New Jersey vert egy tízest a Bikákra, és ezzel az újonc edző, Byron Scott megszerezte első NBA-győzelmét edzőként.

Minden bizonnyal most bánják Miamiban, hogy elengedték Jamel Mashburnt, a nyáron Charletteba igazoló játékos ugyanis 30 pontot dobott egykori csapatának, íyg a Darazsak legyőzték a floridaiakat. A Miamiban Brian Grant 33 pontja és 16 lepattanója is kevés volt az üdvösséghez. A Pistonsnak Chris Webber jelentette a véget: a detroiti születésű kosaras 31 pontot dobott szülővárosa csapatának. A Pistons csupán egy dolognak örülhet: Webber jövő nyáron szabadon igazolhatóvá válik, és úgy hírlik, szívesen hazatérne.

Az eredmények
Washington Wizards-New York Knicks76-80
Boston Celtics-Toronto Raptors93-91
Charlotte Hornets-Miami Heat83-79
Orlando Magic-Philadelphia 76ers80-87
Detroit Pistons-Sacramento Kings93-100
Chicago Bulls-New Jersey Nets82-92