A Toronto újabb győzelme

2000.12.15. 14:55
Amíg Amerika elnököt választ, a kanadai Toronto Raptors újra nyerni tudott, ezúttal a Boston Celtics felett aratott fölényes, 30 pontos győzelmet Dávid Kornél együttese.
Dávid Kornél
11 percet játszott
Azért annyira nem volt sima az összecsapás, hiszen a Toronto csupán a harmadik negyedben biztosította be győzelmét, ebben a tizenkét percben 41-18-ra (!) bizonyult jobbnak a Raptors. Érdekes, hogy a legjobb pontdobó nem a 23 pontot szerző Vince Carter volt, ugyanis Antonio Davis 24-ig jutott. Ezen kívül említésre méltó Corliss Williamson 21 pontja és Mark Jackson 15 gólpassza is. Dávid Kornél 11 perc alatt nem kísérelt meg kosárra dobni, ám 4 lepattanót, egy gólpasszt, egy blokkolást, egy személyi hibát és egy labdaeladást összeszedett.

21 312 néző volt kíváncsi Michael Jordan chicagói visszatérésére. Ez a bűvös szám azt jelenti, hogy a United Centerben 311 nézővel kevesebben voltak a teltháznál - és az előző 610 mérkőzésnél. Vagyis megszakadt a Bulls 1987. november 20-a óta, 610 mérkőzés óta tartó teltházas előadássorozata. (Ennél hosszabb ideig csupán két csapat tudta lázban tartani szurkolóit: a Portland sorozata 814, míg a Boston Celticsé 662 meccsen keresztül tartott.) A mérkőzésről csupán annyit, pocsékul dobtak a küzdő felek, a hazaiak 31,3, míg a fővárosiak 32,9 százalékos ,,biztonsággal" szórták a labdákat. Rod Strickland 21 pontja nagyban hozzájárult a Wizards sikeréhez, míg Elton Brand 15 pontja és 14 lepattanója kevés volt ahhoz, hogy a Bulls megszerezze idei első győzelmét.

Ez az Atlantának sem sikerült, a Hawks történelme legrosszabb rajtjával nyitott, hiszen a portlandi vereséggel együtt 0-5-el állnak. A legutóbbi összecsapáson, a Blazers ellen ugyan már tíz ponton belülre kerültek a Sólymok, ám Steve Smith 22 pontja megakadályozta őket abban, hogy változtassanak eddigi szokásaikon - és nyerjenek egy meccset.

Változtatott viszont a Phoenix a San Antonio szokásain. Az eddig százszázalékos Spurs elszenvedte ugyanis első vereségét, és úgy tűnik, a Suns-szal komolyan számolni kell a továbbiakban. A phoenixiek ugyanis zsinórban negyedik találkozójukat nyerték, és 4-1-es mutatóval rendelkeznek. A Phoenixben öten dobtak tíz pont felett, a prímet a 23 pontot dobó Shawn Marion vitte, míg Jason Kidd egy gólpassznyival maradt el újabb tripla-duplájától: 10 pontot, 11 lepattanót és kilenc asszisztot jegyez. A másik oldalon Tim Duncan 18,10-es mutatóval zárt, míg David Robinson 11 pontot szerzett, ám az sokkal érdekesebb, hogy a palánk alatt így is a Suns volt eredményesebb.

Ray Allen 1996-os NBA bemutatkozása minden mérkőzésen pályára lépett, és a New York Knicks ellen 300. meccsét játszotta. Nos, 20 pontja ellenére nem volt túl sikeres a jubileum, hiszen az idény legjobb teljesítményével - 24 pont - előrukkoló Allen Houston vezetésével a Knicks legyőzte a Milwaukee Buckst.

A Houston pedig a címvédő Los Angeles Lakerst múlta felül. A Rockets két kulcsfigurája a 21 pontot - ebből 14-et a második félidőben - szerző Steve Francis, valamint a 18 pontig jutó Cuttino Mobley volt. A Lakers nagyembere, Shaq O'Neil 24 pontja ezúttal kevés volt az üdvösséghez.

Az eredmények:
Toronto Raptors-Boston Celtics 105-75
Milwaukee Bucks-New York Knicks 89-103
Chicago Bulls-Washington Wizards 83-88;
Houston Rockets-Los Angeles Lakers 84-74
Phoenix Suns-San Antonio Spurs 100-81
Portland TrailBlazers-Atlanta Hawks 97-88