Szilárda
-4 °C
2 °C

Előny a hazai pálya

2000.12.15. 14:53
Az egykoron edzőjét verő Latrew Sprewell manapság az ellenfelek ellen erős, de az utóbbi időben jó értelemben véve. Sprewell 2-0-s előnyhöz juttatta a Knickset. A Portland szintén szoros meccsen nyerte meg második hazai meccsét.

Carter és Ewing
Nem vállalta el az utolsó dobást
A New York-Toronto mérkőzés végig a kanadaiaknak állt. Azaz majdnem végig...Latrew Sprewell ugyanis a Knicks utolsó 25 pontjából huszonegyet magára vállalt, és 7,9 másodperccel a találkozó vége előtt - először a mérkőzésen - vezetéshez juttatta, és győzelemre segítette csapatát. Az első meccs lámpalázát mára leküzdő Vince Carter nem vállalta el az utolsó dobást, inkább Dee Brownhoz passzolt, aki hibázott. A Madison Square Garden minden előnyét kihasználta a Knicks (ha csak minimálisan is - négy illetve egy ponttal - de nyerték otthoni meccseiket), most azonban két összecsapás következik abban az Air Canada Centerben, ahol Ewingéknak egyszer sem sikerült győzniük az alapszakaszban. Portlandben a mérkőzés végére a szoros mérkőzésekre jellemző büntetőpárbaj alakult ki. A végig vezető Blazers megőrizte előnyét ebben a párharcban és négy ponttal verte a Minnesota Timberwolves-t. Ez azt jelenti, hogy a TrailBlazersnek is megvan a két hazai győzelem (igaz, a két találkozón összesen hét ponttal dobtak többet ellenfelüknél). Amennyiben Brandon és Garnett mellé még valaki (talán Sealy vagy Sczerbiak) felnő a feladathoz, nehézzé tehetik Pippenék dolgát.

A Miami egyre jobban nyeregben érezheti magát. A Heats két mérkőzést nyert Floridában, ráadásul a kedd esti meccsen Grant Hill súlyosan megsérült. A megasztár már fájós lábbal lépett pályára, és a találkozón még rá is sérült erre. Az első vizsgálatok után bokatörést állapítottak meg az orvosok Hill bal lábán, ez pedig mintegy nyolc hetes kényszerpihenőt eredményez. Az idei Red Auerbach trófeát - a legjobb edzőnek járó díjat - Glenn ,,Doc" Rivers, az Orlando Magics újonc edzője nyerte megelőzve a Los Angeles trénerét, Phil Jacksont. Jackson viszont másfajta győzelemre készül...

Jegyzőkönyv

Keleti főcsoport:
New York Knicks (3) - Toronto Raptors (6) 84-83
Legjobb dobók: Sprewell 25, Ewing 19, Houston 12, Johnson 11 ill. Carter 27, Willis 16, McGrady 13, Brown 12.
Legtöbb lepattanó: Camby 13, Ewing 9, Johnson 5 ill. Willis 10, Carter, McGrady 7-7.
Legtöbb gólpassz: Houston 4 ill. Carter 5.
Dobószázalék: 27/67 (40, 3%) ill. 24/58 (41, 4%)
Lepattanók: 37 ill. 35
Összesítésben 2-0

Nyugati főcsoport:
Portland TrailBlazers (3) - Minnesota Timberwolves (6) 86-82
Legjobb dobók: Pippen 21, Sabonis 19, Stoudamire 13, Smith 12 ill. Garnett 23, Brandon 20.
Legtöbb lepattanók: Wallace, Pippen 7-7, Sabonis 5 ill. Garnett 10, Brandon 7, Sealy 6.
Legtöbb gólpassz: Stoudamire 6 ill. Brandon 6, Garnett 5.
Dobószázalék: 31/70 (44, 3%) ill. 31=71 (43, 7%)
Lepattanók: 36 ill. 34
Összesítésben: 2-0

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!