Árpád
-2 °C
3 °C

Norvégiában szerepel a női kézilabda-válogatott

2000.12.15. 14:53
A decemberi Európa-bajnokságra történő felkészülés jegyében szerdától Norvégiában, a Netcom-kupán szerepel az olimpiai ezüstérmes magyar női kézilabda-válogatott. A mieinken kívül az olimpián bronzérmet szerző házigazdák, a németek és a lengyelek vesznek részt a tornán. Mocsai Lajos szövetségi kapitány hat kulcsjátékosáról volt kénytelen lemondani az ötkarikás játékokon szerepeltek közül.
Mocsai Lajos
A sydneyi olimpia és a decemberi romániai Európa-bajnokság közötti időszak legjelentősebb női kézilabdatornáját rendezik ezen a héten Norvégiában. Az eredeti elképzelés szerint a norvégok a németeket, a lengyeleket és az osztrákokat szerették volna vendégül látni. Az osztrákok mindenható menedzsere -sok magyar szurkoló ,,kedvence" -Gunnar Prokop azonban megsértődött, így a szervezők a mieinket kérték fel a szereplésre. Mocsai Lajos pedig kifejezetten örült a meghívásnak, mert így legalább potenciális ellenfelekkel készülhetnek fel a hölgyek a kontinensvetélkedőre.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy az eredmény most másodlagos, viszont nagyon fontos, hogy öt napot együtt készülhetünk. Cél, hogy bírjuk a sorozatterhelést. Ezért délelőttönként komoly edzéseket végzünk majd, délután pedig meccs lesz. Csapatunk szerdán a németek ellen kezd, majd csütörtökön következik a legnehezebb ellenfél, a házigazda norvégok. Egy nap pihenő után a lengyelek jönnek, majd vasárnap a csoport két első helyezettje még vív egy külön döntőt.

A részletes program:
November 29., Bergen
Magyarország-Németország 17
Norvégia-Lengyelország 19.30
November 30., Bergen
Németország-Lengyelország 17
Norvégia-Magyarország 19.30
December 2., Trondheim
Magyarország-Lengyelország 14.30
Norvégia-Németország 16.15
December 3., Trondheim
A 3. helyért 15.30
Döntő 17.30

A magyar csapat kissé átalakult az olimpián szerepelt gárdához képest. Akad, aki sérülés vagy műtét miatt, mások sértődésből vagy fáradtságra hivatkozva mondták le a szereplést. Így nélkülözni kényszerül Bojana Radulovicsot, Farkas Andreát, Deli Ritát, Nagy Anikót, Balogh Beát és Lőwy Dórát. A kapitány legnehezebb dolga, a teljes jobb oldal Radulovics, Balogh, Nagy Anikó pótlása. A nehézségek ellenére, csalódás lenne, ha válogatottunk nem szerezné meg az első két hely valamelyikét. A hétvégi tornán szereplő játékosok közül kerül ki, a december 8. és 17. között lebonyolítandó Eb-re utazó 16-fős keret.

A Netcom-kupára utazó keret:
Kapusok: Sugár Tímea (Herz -FTC), Pálinger Katalin (Dunaferr).
Mezőnyjátékosok: Kántor Anikó (Randers HK), Pálffy Zsuzsa (Dunaferr), Borók Rita (Viborg HK), Brigovácz Nikolett (Hypo NÖ), Kökény Beatrix (Herz -FTC), Siti Beáta (Ikast Bording), Pádár Ildikó (Herz -FTC), Kulcsár Anita (Győri Graboplast ETO KC), Farkas Ágnes (Herz -FTC), Kindl Gabriella (Győri Graboplast), Kirsner Erika (Herz -FTC), Pigniczki Krisztina (Győri Graboplast), Prok Beatrix (Győri Graboplast), Simics Judit (Dunaferr SE), Siti Eszter (Herz -FTC).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?