Natália
1 °C
7 °C

Aranygól - aranyérem

2000.12.15. 14:53
Bajnok a Fradi! Persze, hogy nem fociról van szó, de minden zöldek legnagyobbika a vízilabdázók sikerének is nagyon tud ám örülni...
A rendes játékidő után döntetlen volt az állás
A csata már öt óra előtt elkezdődött. Sőt, sokan azt mondták: el is dőlt. Az elnökség ugyanis nem engedélyezte Gerendás Györgynek, hogy leüljön a kispadra (az edző az előző mérkőzésen piros lapot kapott, ez pedig a pólóban automatikusan egy találkozóra szóló eltiltást jelent). Így Ambrus Tamás lépett elő vasutas-vezérré (az egykori kapus egyébként erre az alkalomra - Gerendás mellett - haja nagy részétől is ,,megszabadult", sokan meg sem ismerték a majdnem kopasz trénert)

Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok! Ezt már öt órakor, a mérkőzés előtt üvöltözte a publikum, és láss csodát: igazuk lett. A Népliget közel sem bajnoki döntőre épített csarnokába összezsúfolódott az az 1000 ember, aki befért. A teltház nem kifejezés, ugyanis most még a rajtköveken és a medence szélé is drukkerek ültek és álltak. És nagyon akarták a hazai győzelmet, a meglepetést, a Fradi-sikert.

Szerelés igazítás
Sokáig kellett várniuk. A rendes játékidő után ugyanis döntetlen volt az állás, sőt a hosszabbítás 2x3 percében sem dőlt el semmi. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy ezen a meccsen csak Dalát és Märtzet ütötték ki, ami nem is egy rossz átlag... Persze a vasutasok ezt már megszokták, jellemző, hogy mind a ketten játszottak tovább.

A ,,hetedik negyedben" jöhetett a hirtelen halál. Ilyenkor már a ráúszásnak is fontos szerepe van, most a hazai pálya lejtett, hiszen a ,,kézi vezérlésű" - a Népligetben kosár híján a bíró kezéből kerül a vízbe a laszti - bedobást a zöldek hozták el. Ez azonban most nem volt döntő, hiszen Székely Bulcsú nem az első támadásból volt eredményes.

,,Józsi bácsit akarjuk!" rigmus, aminek a ,,főnök" nem tudott ellenállni
De ez senkit nem érdekelt, hiszen Csucsu gólja tíz év után újra bajnoki címet ért a IX. kerületieknek, a szurkolóknak pedig vizes ruhát. Nem maradhatott el ugyanis a csobbanás. Torgyán miniszter-elnök (szigorúan kötőjellel!) viszont csak sörben fürdött, hiszen gyönyörű zöld öltönyét (kivételesen a zakó volt zöld és nem a nyakkendő) már csak nem fogja kimosni. Tombolt a publikum, s velük együtt a játékosok is. Hesz Máté egyenesen a vidék első emberének a nyakába ugrott, aki ezek után kedélyesen elbeszélgetett a ,,puhány" pólóssal (máskor erre nem igen van lehetősége, hiszen Torgyán nem sokszor bukkan fel a pólócsapat meccsein). De ő legalább szót értett vele... Aztán a kisgazdavezért hívta a kötelesség - no meg a csapat. Felzendült ugyanis a ,,Józsi bácsit akarjuk!" rigmus, aminek a ,,főnök" nem tudott ellenállni. Önfeledten megmarkolta a bajnoki serleget, és a magasba emelte.

Minden és mindenki úszott a boldogságban
Minden és mindenki úszott a boldogságban - no meg a sörben. Pezsgő helyett ugyanis ezt ,,szolgálták fel", s egy pár doboz a szurkolóknak is jutott. Pedig ők addigra már kellőképpen ,,megáztak".

FTC Thomas Jeans - BVSC-Brendon 11-10
(2-2; 2-2; 1-2; 2-1; 2-1; 1-2; 1-0)

FTC: KÓSZ - SZÉKELY 3, Hesz 1, Balogh G. 1, Tiba 1, Kiss Cs. 1, MATAJSZ 2, Csere: Nyéki 1, Vogel, STEINMETZ Á. 1, Haufe, Takács, Dodog. Vezető edző: Vad Lajos
BVSC: SZÉCSI - Németh Zs., Märtz, Dávid, MADARAS 2, VARJAS 2. Csere: Dabrovszky, Tóth F. 2, Dala 2, Fülöp 2, Mészáros, Szűcs. Edző: Ambrus Tamás

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?