Árpád
-2 °C
3 °C

Aranyvasárnap

2000.12.18. 07:36
A magyar csapat mindössze egy döntetlent játszott a döntőig, még az Eb legelején Jugoszlávia ellen. Ez a tendencia a döntőben sem változott, és a végét kicsit izgalmasabbá téve, de Európa bajnok a magyar női kézilabda-válogatott.
A magyar csapat mindössze egy döntetlent játszott a döntőig, még az Eb legelején Jugoszlávia ellen. Azóta nem volt csapat, aki a magyarok útjába állt volna. A döntőbeli ellenféllel, az Ukránokkal vívott legutolsó mérkőzésen 41-23 arányban bizonyult jobbnak Mocsai Lajos együttese. Ezzel az eredménnyel most is elégedettek lettek volna a mieink. Igaz így sem lehet okuk panaszra Kökényéknek, akik szinte végig vezetve Európa bajnokok lettek.

Farkas Ági góljával már a 17. másodpercben vezetünk az Ukránok ellen. Sajnos a folytatás, egyelőre elmaradt, ugyanis 4-2 után ahelyett, hogy három góllal vezettünk volna, egyenlítettek az ukránok. Ezután a magyar hölgyek ,,megrázták magukat", aminek eredményeként a csapat előnye 7-4 lett.

Ezután három ziccert is kihagytak a mieink, szerencsére a Farkas Ági vezérelte együttest ez nem zavarta meg és tartották a háromgólos különbséget. 15-12-nél Pálinger hetest fogott, így az ellentámadásból máris négygólosra nőtt az előny, és ezt az előnyt a félidő végéig sikerült is megtartani.

A második félidő is a mieink góljával kezdődött, így már ötgólos volt Sitiék előnye. A második félidőben a magyar kaput már Sugár védte, igen hatékonyan. Innentől kezdve azonban kezdett kísérteni a sydneyi olimpia döntőjének utolsó tíz perce. A magyar hölgyek kilenc percen keresztül képtelenek voltak a kapuba találni. Ezt kihasználva az Ukránok feljöttek 22-16-ról 22-21-re.

A vége előtt hat perccel, ki is egyenlítettek, majd két és fél perccel a vezetést is átvették. Farkas Ági révén ezt kiegyenlítettük, így következett a kétszer öt perces hosszabbítás.

A ráadásban ismét mi szerezzük meg a vezetést Pádár révén. Kirsner révén az előny kétgólosra nő. Kökény ziccert hibázott, és ezt góllal büntették az ukránok. Sőt. Ki is egyenlítenek az első öt perc végén. Ismét nálunk volt a vezetés, a szokásos Kökény-Pádár összjátéknak köszönhetően. Az ukránok ekkor hetest hibáznak.

Kirsner ismét kétgólosra növelte az előnyt, majd Pálinger védett bravúrosan. Markushevska révén aztán egy gólosra csökken az előny. Farkas-Markushevska gólpárbaj után marad az egy gól különbség a javunkra. Farkas Ági hetesből lőtt gólja után pedig már nem volt mit tenniük az Ukránoknak, bele kellett törődniük, hogy a magyar válogatott lett Európa bajnoka.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?