KEK-elődöntőben a BVSC

2001.02.11. 22:34
KEK elődöntőbe jutott a BVSC vízilabdacsapata, miután a Kupagyőztesek Európa Kupájában a négy közé jutásért 10-4-re verte az a horvát POSK Split gárdáját. Az első mérkőzésen Horvátországban is diadalmaskodott a ,,Vasutas", így kettős győzelemmel, 18-10-es gólkülönbséggel jutott tovább. Az elődöntőben a spanyol Barcelonetta lesz a Gerendás tanítványok ellenfele.
A vízilabdázók Kupagyőztesek Európa Kupájának negyeddöntőjében szerencsére nem születet meglepetés, a BVSC hazai pályán is legyőzte a horvát Split csapatát. A Gerendás-legénység volt a találkozó favoritja, hiszen a nyolcaddöntő első mérkőzésén Horvátországban is diadalmaskodott 8-6-ra. Az itthoni sikerrel pedig megkoronázták eddigi kupateljesítményüket.

Pedig nem úgy indult a meccs, hogy diadalmenet lesz a befejezés. A kissé álmatagon kezdő hazaiak az első negyedben még gólt sem tudtak dobni a vendégeknek, Varjas ügyetlenkedett el egy ziccert. Még kettős emberelőnyből sem találtak be a horvát kapuba. Igaz, ezt a bravúrt a splitieknek is sikerült így mindössze egy gól születtet a nyitó felvonásban Travnikar találatával a vendégek vezettek (0-1).

Jót tett a szusszanásnyi pihenő a vasutasoknak, a második negyedben már a az egy héttel ezelőtti formáját mutatta a csapat. Négyméteresből Petik egyenlített, amelyre Kunac még válaszolt. Ez volt az utolsó pillanat a mérkőzésen, amikor még volt sanszuk a horvátoknak a továbbjutás kivívására. Ettől kezdve már az történt a medencében, amit a BVSC akart. Kiss igazi show-t mutatott be, két szép góljával fordította meg a meccset (3-2).

A harmadik negyedben valóságos iskolajátékot mutatott be a magyar kupagyőztes, három-nullra nyerik ezt az etapot. Szécsi Zoltán is lehúzta a redőnyt, a vendégek tíz (!) percig nem tudták megadásra kényszeríteni. Madaras lövésével már négy-kettő volt az állás, Tromler találata pedig egyértelművé a kétkedőknek, jobb csapat a Szőnyi úti gárda! A negyed végeredményét Petik állította be, megszerezve saját maga második, egyesülete hatodik gólját (6-2).

Folytatta a gólgyártást a ,,Vasút" a befejező játékrészben is, elsősorban Tromler dicsérhető, aki kétszer is (a másodikat előnyből) betalált a horvát hálóba. Fülöp és Németh gólja után már valósággal megalázó különbség alakul ki, a hazaiak 10-2-re vezettek. A mérkőzés hajrájában inkább már csak fürdőztek a magyar pólósok, amit Muzic és Oreb használt ki (10-4).

Végeredményben magabiztos hazai siker született, a BVSC kettős győzelemmel jutott a KEK-ben elődöntőjébe. Az elődöntőben február 23-án vagy 24-én a spanyol Barcelonetta ellen játszanak, az első találkozóra Spanyolországban kerül sor. A másik ágon: Florentia (olasz)-Lukoil Szpartak Volgograd (orosz).

BVSC-Brendon - POSK Split 10-4 (0-1, 3-1, 3-0, 4-2)
Szőnyi út, 1000 néző, vezette: Galkin (orosz), Borrell (spanyol)
BVSC-Brendon: Szécsi - Csányi, Madaras 1, Dabrowski, Szűcs, Tromler 3, Varjas. - csere: Ibolya, Petik 2, Fülöp 1, Kiss G. 2, Dávid, Németh 1. Edző: Gerendás György.