Továbbjutott a MiZo- PVSK

2001.03.02. 14:59
Az első mérkőzésen szerzett tetemes, előnye birtokában nem számíthatott túlságosan nehéz összecsapásra a MiZo- PVSK kosárlabdacsapata. A női Euroliga nyolcaddöntőjének visszavágója igazolta az előzetes várakozásokat, a Rátgéber László irányította baranyai högykoszorú Izraelben is nyert 78-64-ra a házigazda Elitzur Ramla csapata ellen, és bejutott a liga negyeddöntőjébe.
A női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjének visszavágójára toronymagas esélyesként érkezett Ramlába a MiZo csapata. Mivel az első meccset is a pécsiek nyerték, méghozzá fölényesen, tizennyolc ponttal, így nem túlzás azt állítani, hogy a Rátgéber-tanítványok számára mindössze kötelező házi feladatot jelentett az izraeli kirándulás. Az esélyeket jól mutatja, hogy a kontinens élcsapatait tömörítő Euroligában a fekete-fehér gárda tizenegy mérkőzésen maradt veretlen, míg a házigazdák még nem nyertek meccset a sorozatban. Sérülés miatt a visszavágón sem játszott a baranyaiak két ásza, Károlyi Andrea és Ujvári Eszter, de a PVSK nélkülük is a győzelem reményében lépett pályára.

Magabiztos pécsi vezetés

Meglehetős érdektelenség övezte a találkozót, mindössze egy-kétszáz néző tekintette meg az összecsapást. Bár a hazaiak nyitották meg a kosarak sorát, ám a MiZo egymás után dobott három duplával gyorsan átvette a vezetést. Magabiztosan tartották négy-öt pontos előnyüket a pécsiek, főleg Csák és Vilutyte játszott jól, míg a Ramlából Noy-t és Arbelt lehetett kiemelni. A negyed vége az Elitzurnak sikerült jobban, és feljöttek két pontra (18-20).

Béres idegnyugtató kosarai

Elitzur Ramla -MiZo-PVSK 64-78 (18-20,18-24, 17-14, 11-20)
Kezdőcsapatok
Ramla: Arbel, Butenko, Grant, Noy, Rom
PVSK MiZo: Iványi, darida, Csák, Vilutyte, Tuvics
Legjobb kosárdobók
Arbel 21, Rom 14, Gant 14/3, ill. Csák 17/9, Iványi 15/9, Vilutyte 14, Béres 12.
A következő tíz percben növelték előnyüket a vendég pécsiek. Ez elsődlegesen Béres Tímeának volt köszönhető, mivel a center kilenc pontot dobott ebben a negyedben. A Pécs rögtön a negyed elején hat pontosra növelte előnyét, az Elitzur trénerének időt kellett kérnie. A játék megszakítását is a baranyaiak használták ki jobban, és a negyed végére az eddigi legnagyobb különbség alakult ki a csapatok között (36-44).

Hajrázik a Ramla

A második félidőt jobban kezdték az izraeliek. Hét perc alatt Noy, Arbel és Grant kosarainak köszönhetően hirtelen egypontosra olvadt a megnyugtatónak tűnő pécsi előny. Béres azonban a döntő pillanatban dobot hármasával ismét visszaállt az ötpontos PVSK vezetés. A negyedet, a mérkőzésen először, a Ramla nyerte (17-14), de maradt még előny a befejező játékrészre (53-58).

A legjobb nyolc között a Pécs

Hiába rohamozott a mérkőzés hajrájában a hazai alakulat, a baranyaiak folyamatosan felőrölték erejüket. Az Elitzur kevés cserével rendelkezett, ezért a meccs végére nagyon elfáradtak a hazai hölgyek. Remekül használták ki ezt a Rátgéber-lányok, hiszen két perccel a lefújás előtt már tizenegy pont volt a fekete-fehérek előnye. A találkozót végül 78-64-ra nyerte meg a PVSK-MiZo, és kettős győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé.