Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Harmadszor bajnok az Alba Volán

2001.03.14. 18:31
Alighanem borzalmasan nyomasztó érzés, amikor egy csapat hazai környezetben veszíti el a bajnoki döntőt. A Dunaferr miután megnyerte a négy nyert meccsig tartó küzdelemsorozat első csatáját, zsinórban négyet bukott el, és a legfontosabbat kedd délután. Az Alba Volán 5-3-ra verte az Acélbikákat, és ezzel történetének harmadik bajnoki címét ünnepelhette a fehérvári csapat.
Jegyzőkönyv:
Dunaferr SE - Alba Volán-FeVita 3-5 (1-1, 2-1, 0-3)
Dunaújváros, 3000 nézõ, V: Dremelj (szlovén)
Gólszerzők: Ladányi (4.), Sándor (28., 40.), illetve Rajz A. (9.), Kangyal (37.), Kovács (41., 48.), Ocskay (60.)
A Dunaújváros tavaly simán nyerte a bajnoki döntőt, nem lehetett idén sem más a céljuk, mint a címvédés. Voltaképpen a sorozat előtt a papírforma az ő győzelmüket jósolta, mert az előcsatározások során egyszer sem kaptak ki bajnokin az Albától. Az első mérkőzésen az előzetes esélyeknek megfelelően büntetőkkel nyert a Dunaferr, ám utána a lehető legrosszabbkor került hullámvölgybe.

A soron következő két meccsen sima vereséget szenvedtek, ami Julius Kovács edző állásába került. Ám a trénerváltás sem segített a Dunaferren.

Az ötödik mérkőzésen ugyan Ladányi találatával a hazaiak szereztek vezetést, de az Alba nemsokára egyenlített. Érezhető volt, hogy elképesztően összeszedetten, nagy akarattal játszik a dunaújvárosi csapat, de a kapusposzton talán először a finálé mérkőzésein bizonytalankodott Vasziljev, aki eddig sok-sok meccset mentett meg a piros-fehéreknek. Rajz góljában azonban egyértelműen benne volt. Ez csak a kezdete volt a vesszőfutásának, mert Kangyal második harmadbeli újabb egyenlítő góljában ugyancsak nyakig benne volt.

A bajnokcsapat tagjai:
Budai Krisztián, Roman Mega, Rajz Tamás
hátvédek: Gebei Péter, Svasznek Bence, Horváth Balázs, Énekes Lajos, Szuna Roland, Dunai István, Holló István, Kangyal Balázs, Tomas Sille, Tõkési Lajos
csatárok: Hoffmann Attila, Kovács Frank, Rajz Attila, ifj. Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Fekete Szabolcs, Lubomir Rybovic, Simon Csaba, Szilassy Zoltán, Orsó László, Majoross Gergely, Sike Zoltán, Csibi József
Szakmai igazgató: Jan Jasko
Edzõ: Kóger István
A harmadot viszont jól zárta a Dunaferr, az utolsó másodpercekben - lélektanilag igen fontos pillanatban - talált a kapuba a címvédő. Akkor úgy látszott, hogy mindez lendületet adhat nekik. A záróharmad azonban úgy kezdődött, hogy ez az előny, másodpercek alatt a múlté lett. Fren Kovács előbb villámgyorsan egalizálta - immár harmadszor - a meccset, majd a vezető gólt is beütötte. Mondani sem kell, hogy Vasziljev megintcsak hibázott.

Vasziljev egyszer sem állt feladata magaslatán, és ezt a Dunaferr már nem bírta elviselni. Mindemellett fegyelmezetlenek is voltak a hazaiak, hiszen a döntő pillanatokban két kiállítást is begyűjtöttek, amit ugyan kivédeztek, de ennyi időt elvesztettek az egyenlítéshez.

A Dunaferr a véghajrában lehozta kapusát, helyette mezőnyjátékost küldtek be, de ez sem segített rajtuk, két másodperccel a vége előtt Ocskay Gábor az üres kapuba terelte a korongot. Az Alba Volán harmadszor nyerte meg a bajnokságot, két éve ugyancsak Dunaújvárosban. Ez volt a harmadik bajnoki aranya a fehérváriaknak. Ki emlékszik már arra, hogy decemberben a két ünnep között Fehérváron is edzőváltás volt?!

A mérkőzés után Kóger István, a tavaly év végén kinevezett szakvezető rendkívül szimpatikusan nyilatkozott, amikor a maga érdemeit utoljára hagyta a sikerben. Kiemelte ellenben Jan Jasko szakmai igazgató munkáját, akiről elárulta, az ő tekintélye nélkül aligha valósulhatott volna meg a diadal.  • Bérelnék
  • Hírek