Brett Hull négyet vágott

2001.03.22. 16:12
Kilenc mérkôzés jutott az NHL 163. játéknapjára, melyen a csoportvezetôk nem ismertek kegyelmet, valamint a Carolina újabb egygólos gyôzelmével ismét hatalmas lépést tett a playoff felé.
A 163. játéknap eredményei
Dallas Stars-Anaheim Mighty Ducks 8-0 (0-0, 3-0, 5-0)
Phoenix Coyotes-Ottawa Senators 2-5 (0-4, 2-1, 0-0)
Los Angeles Kings-Edmonton Oilers 0-7 (0-3, 0-0, 0-4)
Carolina Hurricanes-Buffalo Sabres 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Colombus Blue Jackets-Vancouver Canucks 1-1 h. u. (0-1, 0-0, 1-0, 0-0)
Atlanta Thrashers-Tampa Bay Lightning 3-4 (2-1, 0-2, 1-1)
Toronto Maple Leafs-Florida Panthers 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)
Minnesota Wild-Nashville Predators 0-0
New Jersey Devils-New York Rangers 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
A Hurricanes a magát már biztonságban érzô Buffalot fogadta, és david Tanabe középsô harmadban szerzett góljával le is nyomta a Szablyákat. A Carolina sikeréhez persze ezen az egy szem gólon kívül kellett a hatékony védekezés is, melynek vezére a lett Arturs Irbe volt idei hatodik shutoutjával (26/26). St. Paulban két kapus is lekopírozta Irbe teljesítményét, ugyanis a Wild-Predators meccsen nem született gól). A hazaiaknál Jamie McLennan (27/27) húzta le a rolót, az ellen oldalán pedig Mike Dunham (23/23) parádézott. Jóval kevesebb kísérletet kellett hárítania Martin Brodeurnak, a Devil kapusának, hiszen a Rangers ezen az estén mindössze 11-szer vette célba az NJ ketrecét. Mivel Brodeur eszeén egyik lökettel sem sikerült túljárniuk - a kapus szezonbéli nyolcadik, pályafutása ötvenedik shutoutját jegyezte, ez utóbbival negyedik az aktív portások rangsorában -, így a Parkcsôszök értelem szerűen vereséget szenvedtek a fôcsoport-elsôségért hajtó Ördögöktôl. A Devils attakját Jason Arnott vezette duplájával, mellette Pat Elias érdemel említést két elôkészítése miatt.

Pavel Bure
Pavel Bure idei 56. góljával és egy assziszttal járult hozzá, hogy a Párducok idegenben verjék a Torontót, ám az est hôse ezúttal nem az Orosz Rakéta volt, jóval inkább a két találatig jutó Kevyn Adams. Megállíthatatlanul menetel a Dallas, mely jó szokásához híven ismét a rájátszásra kerül csúcsformába - a texasiak ezúttal az Anaheimnek vágtak egy laza nyolcast. A Stars góljainak a felét Brett Hull ütötte, akinek ez a bravúr karrierje során már hetedszer sikerült. Nem panaszkodhat formájára Mike Modano sem, a veterán csatár az elmúlt húsz meccsen harminc pontot szerzett, ebbôl hármat szerda este, ugyanis tripla passzall vette ki a részét a Kacsák lealázásából. Eddie Belfour 17/17-tel zárt, a "Sas" idei nyolcadik, pályafutása 57. góltalan meccsén van túl. Lassan magához tér a dallasi zakó okozta sokkból az Ottawa, a Senators ezúttal Phoenixben vendékeskedett, s ha már Arizonában járt, Magnus Arvedsson (két gól) vezérletével el is hozta a két pontot a rájátszásért a Los Angeles-szel óriási harcban álló Coyotes-tól. Nem járt jobba a Kings sem, hiszen a kaliforniaiak hazai jégen szenvedtek megalázó vereséget az Edmontontól. Az Oilers legszebb napjait idézôen játszott, Tommy Salo pályafutása 24. shutoutját érte el az Angyalok Városában, míg Mike Comrie két gólt, Georges Laraque és Szergej Zsoltok két-két asszisztot, Ryan Smyth pedi egy gólt és két passzt vállalt.