Rivaldo is kíváncsi volt Nagy Lászlóékra

2001.04.01. 19:06
A hétvégén a döntőbe jutás volt a tét a kézilabda Bajnokok Ligájában. Magyar csapat ugyan már nem érdekelt a küzdelemsorozatban, mégis volt magyar résztvevője az összecsapásoknak. Nagy László ugyanis helyet kapott a Barcelonában, amelyik végül hatalmas csatában harcolta ki a fináléba kerülést a német Kiel ellenében.
Nagy László az idény elején kevés lehetőséget kapott, aztán egyre inkább beépült a csapatba, többször már húzóembernek számított, előfordult, hogy hét gólra is futotta az erejéből. Ezen a meccsen azonban nem neki szánták a vezérszerepet, hiszen a másik oldalon ott volt a két svéd világklasszis, Staffan Olsson illetve Lövgren is.

A Barcelona kétgólos hátrányba került (24-26) a németországi első mérkőzésen, de ebben a csarnokban már szinte idejét sem tudják, mikor kaptak ki, így nem volt kérdéses, hogy a mérkőzés esélyese a katalán alakulat. A Barcelona végül - elképesztően magas színvonalú találkozón - öt góllal (33-28) győzte le a Kielt. A vesztes csapat is minden dicséretet megérdemel, mert mindvégig versenyben tudtak lenni a BEK címvédőjével.

A mérkőzésre kilátogatott a futballcsapat több ásza is - köztük az aranylabdás Rivaldo -, és ha ők már nem is nyerhetik el a BEK-serleget, szurkoltak a kézisek sikeréért. A meccs végén a futballisták elégedetten egyszersmind ámulattal nyilatkoztak a hihetetlenül nívós mérkőzésről. A Barcelona a döntőben az ugyancsak spanyol - a szlovén Celjében győztes - Portland San Antonióval mérheti össze az erejét. Reméljük akkor is számítanak Nagy Lászlóra.