Legalább egy érem a cél a budapesti birkózó Eb-n

2001.04.03. 17:02
A Nemzetközi Birkózó Szövetség Lengyelország visszalépése után egy év után ismét Magyarországot bízta meg a szabadfogású Európa-bajnokság megrendezésével. A versenynek 2001. április 18. és 22. között a budapesti Körcsarnok ad otthont. A férfiak viadalán harminc, míg a nők küzdelmein tizenhat ország képviselői indulnak. A magyar válogatottól egy vagy két érmet várnak a vezetők.
Ismét Budapest a helyszín

Nagy feladatra vállalkozott a Magyar Birkózó Szövetség, amikor január elején elvállalta a szabadfogású EB megrendezését. Eredetileg Lengyelországot bízta meg a nemzetközi szövetség, de lengyelek szervezési nehézségei miatt új házigazdát kellett keresni. Mivel Budapest az egy évvel ezelőtti kontinensviadalt nagy sikerrel, hiba nélkül bonyolította le, kézenfekvő megoldásként ismét Magyarországot kérték fel a rendezésre. Rövid idő, mindössze két hónap alatt kellett valamennyi feladatot elintézi, de ez nem volt újdonság a szervezők számára, hiszen az egy évvel ezelőtti versenynek a Budapest Sportcsarnok leégése miatt is három hónap alatt kellett új helyszínt találni. A szervezők ígérik, hogy a tavalyi EB magas színvonalát idén is tudják tartani.

A verseny programja

A felnőtt férfi szabadfogású és női Európa-bajnokságot 2001. április 18. és 22. között Budapesten, a Körcsarnokban rendezik meg. A férfiak versenyeire harminc, míg a nők küzdelmeire tizenhat nemzet képviselőit várják. A megnyitó ünnepséget tizennyolcadikán, szerdán este hét órakor rendezik a Vigadóban. A selejtezők, másnap, tizenkilencedikén reggel kilenc órakor kezdődnek, és szombat délelőtt fejeződnek be. A elődöntőkre és döntőkre szombat délután és vasárnap kerül sor.

Legalább egy érem a cél

A magyar válogatott Gulyás István szakágvezető irányításával jelenleg Párizsban edzőtáborozik. A franciaországi felkészülésben a házigazda és a svájci nemzeti együttes segíti a mieinket. A csapat az Európa-bajnokság előtti hetet már itthon, Mátraházán tölti. Az indulók végleges névsorát a verseny előtt a szakágvezető javaslatára az elnökség hagyja jóvá. A válogatott célkitűzése egy, esetleg két érem begyűjtése.