Kluivert kevesli a fizetését

2001.04.09. 22:37
A Barcelona gyenge teljesítményt nyújtott a múlt hét csütörtöki Liverpool elleni hazai UEFA kupa elődöntőn, ezek után a soron következő bajnokin a hosszabbításban mentettek pontot a Villarreal ellen. (4-4 lett a végeredmény) A sorsdöntő gólt Patrik Kluivert szerezte, és mostanság a holland csatár körül izzik a levegő. Követelőzik ugyanis.
Kluivert, Rivaldo: gólöröm
A Barcelona az utóbbi hetekben Rivaldo szerződésétől volt hangos. Az aranylabdás brazil csatárt Európa legnagyobb egyszersmind leggazdagabb klubjai környékezték, ám ő eddig nem mondott semmi konkrétumot a jövőjéről kapcsolatosan. Olaszországból volt talán a legnagyobb érdeklődés iránta, hiszen a Juventus és a bajnoki címvédő Lazio is bejelentkezett érte.

Rivaldo mindeközben némileg vissza is esett a formája, nem úgy ontja a gólokat, ahogyan korábban azt elvárták tőle. Spanyol források tudni vélték: nem véletlen, a jövője jobban izgatja a klasszist, mint az, hogy a Barcelona ott maradjon a negyedik helyen, vagyis Bajnokok Ligája részvevő lehessen. Pillanatnyilag egy pont az előnye a Barcának az ötödik helyezett Mallorcával szemben.

Patrik Kluivert
Még el sem csitultak az ügy hullámai, amikor újabb vihar támadt. Patrik Kluivert ugyanis sérelmezi, hogy Rivaldo rekordösszegű fizetést kap, ő pedig nem, noha a gólokat mostanában épp ő lövöldözi. A Villarealnak hármat rámolt be, míg Rivaldo csupán egyig jutott, és ráadásképpen kihagyott - döntő szituációban - egy tizenegyest.

Kluivert úgy véli, őt is megilleti a sztárgázsi, a körülbelül 5 millió dollár, nemcsak a Rivaldót. Hogy aztán mikor ülnek el az ügy hullámai, az még megjósolhatatlan, bár azt azért gyorsan hozzáteszik a spanyol lapok, hogy időszerű lenne nem az anyagi kérdésekkel foglalkozni a futballistáknak, hanem azzal, hogy mindenképpen ott legyen a Barca a legjobbak között, mert a keresetükre a fedezet a Bajnokok Ligája-pénzből is jön majd össze.