Ritter Árpád 'álomsorsolása'

2001.04.18. 20:16
A budapesti szabadfogású és női Európa-bajnokság szerdai napján a mérlegelésre és a selejtező sorsolására került sor. A magyar csapat éremre is esélyes versenyzője, Ritter Árpád kedvező sorsolást kapott, francia, lett, és szlovák vetélytárssal küzdhet az elődöntőbe kerülésért. Dobozi Zoltán román ukrán és moldáv versenyzővel, Farkas Zoltán görög és holland vetélytárssal mérkőzik a továbblépésért. Dencsik István egy francia versenyző mellett, a bolgárok világbajnokával, és olimpiai ezüstérmesével, Barzakovval birkózik a selejtezőben.
Ritter kedvező sorsolása

A hetvenhat kilósok versenyében Ritter Árpádnak kedvezett a szerencse, viszonylag könnyű csoportba került. Elsőként francia ellenfél, Ibrahim Zengin, ellen lép szőnyegre- győzelmi reményekkel. A négyes csoportba került még a szintén legyőzhető lett Janis Leisavnieks is. A továbbjutás szempontjából sorsdöntő meccset szlovák vetélytársával, Radion Kertain ellen vívja, és ha kvartett élén végez, akkor már az elődöntőbe jut, ahol várhatóan a súlycsoport klasszisával, az olimpiai és világbajnok Buvajsza Szajtyijevvel méri össze tudását.

Dobozi nehéz helyzetben

Az újonc Dobozi Zoltánnak az ötvennégy kilogrammosok között nehéz dolga lesz, hiszen román ukrán és moldáv versenyzőket kellene legyőznie a továbbjutáshoz. Erre kevés esélye van, tőle már az is szép teljesítmény lenne, ha legalább egy ellenfelét meg tudná verni.

Dencsik Barzakovval kezd

A hatvanhárom kilósok versenyében Dencsik István a bolgárok klasszisával, az olimpiai ezüstérmes és világbajnok Serafim Barzakovval kezd, túlzott remények nélkül. A csoport harmadik tagja egy francia versenyző, őt legyőzheti, de továbbjutáshoz előbb a bolgár sztárt kellene megadásra késztetnie. A kilencvenhét kilós Farkas Zoltán szintén hármas csoportba került, holland és görög versenyzővel küzd a továbbjutásért. Főleg az utóbbi, Aftanadil Xantopulosz legyőzésé ígérkezik nehéz diónak, hiszen a görög volt már Eb negyedik is.

A szerdán mérlegelt három női kategóriában Dózsa Edit (46 kg) bolgár és lengyel, Sastin Marianna (56) görög és német, Vid Gabriella (68) orosz, ukrán és román birkózó ellen lép szőnyegre.