Jordan bordatörése miatt nem tér vissza

2001.06.26. 16:03
Sérülése miatt egyelőre nem lép pályára a Washington Wizardsban Michael Jordan. A hatszoros NBA-bajnok kosárlabdázó a felkészülés alatt szenvedett bordatörést, és várhatóan hat-nyolc hetet kell kihagynia. A csapat vezetője, Doug Collins a játékossal tartott megbeszélés után még mindig lát esélyt "Air Jordan" visszatérésére.
Michael Jordan egyelőre nem vállalja a játékot az NBA következő szezonjában. A három éve visszavonult - fénykorában a világ legjobb kosárlabdázójának tartott- játékos bordatörésére hivatkozva mondta le a szereplést csapatában, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban induló Washington Wizardsban. A jelenleg 38 éves sztárnak tizenegy nappal korábban a felkészülés során tört el két bordája, és várhatóan hat-, nyolchetes pihenőre szorul.

Doug Collins, aki a következő szezonban a csapat vezetője lesz, a történtek ellenére még mindig reménykedik, hogy Jordan nem fejezi be pályafutását. Collins az NBC-nek adott interjújában elmondta, hogy a játékossal tartott megbeszélés után még mindig lát lehetőséget a visszatérésre.

"Megkérdeztem Michaelt, hogy csalódottnak érzi-e magát a történtek miatt, mire ő azt felelte, hogy nem, csupán kissé kiábrándultnak. Elmondása szerint az edzéseken egyre jobban játszott, és kezdte visszanyerni régi formáját. Visszatéréséről csak akkor dönt, ha sérüléséből felgyógyulva újból edzésbe áll, és felméri, valójában hol tart a felkészülésben. Úgy gondolom, még nincs vége a pályafutásának, ez csak apró visszaesés. Bízom benne, és remélem, láthatjuk még az egykori Jordant a pályán"- hangsúlyozta Collins.

A hatszoros NBA-győztes már kétszer visszavonult a játéktól, 1993-ban, majd két évvel későbbi visszatérése után 1998-ban. Majd három év után, az idei év márciusában kezdte meg a közvetlen felkészülést a következő szezonra. Önállóan napi hat órát edzett, és többször részt vett a gárda tréningjein. Jordan nem csak mint játékos érdekelt a Wizardsban, hanem résztulajdonosa és szakmai vezetője is egyben.