Újabb pólós siker, fürdőzéssel a végén

2001.07.24. 17:40
A magyar vízilabda-válogatott első középdöntőbeli mérkőzésén a szoros végeredmény ellenére magabiztosan nyert Szlovákia ellen. A mieink már 8-3-ra is vezettek, a szlovákok csak a hajrában tudtak szépíteni. Kemény Dénes csapata így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel, hat ponttal vezeti a csoportot. Szerdán már igazi rangadóra kerül sor, Kásásék az örök rivális jugoszlávokkal találkoznak
Az első negyedet jól kezdték a mieink, és két gyorsan kihasznált emberelőny után kétgólos vezetésre tettek szert. Steinmetz Barna rövid idő alatt begyűjtött két hibát, helyére Vári állt be. A szlovákok is létszámfölényes helyzetből találtak be, a negyed végeredményét azonban a nagyszerű formába lendült Kiss Gergely állította be (3-1).

A biztos vezetést leginkább Kemény Dénes szövetségi kapitányon lehetett látni. Míg az előző mérkőzéseken sokszor élénken gesztikulálva, hevesen magyarázott tanítványainak, addig most nyugodtan, a székében ülve várta a játékosokat. A folytatás sem hozott túl nagy változást a játékban, a mieink magabiztosan tartották előnyüket. A nap legjobbja, Kiss Gergely folytatta a gólgyártást, kétszer előnyből volt eredményes. A szlovákok részéről sikerült gólt szereznie annak a 38 (!) éves Roman Polaciknak, aki egykoron a Vasassal ért el szép sikereket még a kilencvenes években (6-3).

A harmadik negyedben már észrevehetően visszavett a csapat a tempóból, Kásásék egyértelműen a következő mérkőzésekre kezdtek spórolni erejükkel. A játékosok azonban ügyeltek arra, jusson szép gól erre a negyedre is. Különösen Benedek találta marad emlékezetes, amelyet Székely átadásából lőtt. A negyed krónikájához tartozik, hogy az eddig remekül védő Kósz Zoltánt Szécsi Zoltán váltotta a kapuban (8-5).

A hajrá kísértetiesen emlékeztetett a görög mérkőzésre, mivel teljesen leállt a magyar csapat, és játék helyett inkább már csak fürdőztek a medencében. A szlovákok ráéreztek a lehetőségre, és 8-3-ról feljöttek 9-8-ra. Benedekék visszafogottsága érthető volt, hiszen a lényeg ezen a mérkőzésen a kötelező két pont megszerzése volt, amit Kemény Dénes legénysége könnyedén teljesített. A világbajnokság érdemi része még csak most kezdődik, szerdán éppen az örök rivális jugoszláv csapat lesz az ellenfél (9-8).

Jegyzőkönyv

férfi vízilabda, középdöntő, E-csoport:
Magyarország-Szlovákia 9-8 (3-1, 3-2, 2-2, 1-3)
vezették: Chaney (amerikai), Fernandez (spanyol)
Magyrország: Kósz - Steinmetz, Biros, Kásás 1, Benedek 1, Molnár, Kiss 4,
csere: Vári 1, Fodor, Varga Zs 1., Székely, Varga T 1., Szécsi
emberelőny: 9/5 ill. 8/4
négyméteres: 0, ill. 1/1