Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Jordan és Dávid egy csapatban?

2001.09.24. 20:03
A magyar kosárlabdázás egyetlen NBA-játékosa októbertől ismét ott lesz a legprofibbak között. A 205 centiméter magas bedobót Michael Jordan csapata, a Washington Wizards szerződteti. Dávid legutóbb a Detroit Pistonsban szerepelt, de nem tartottak rá igényt, így haza kellett jönnie. Akkor azt mondta, hogy még egy esélyt ad magának.
Dávid Kornél négy évvel ezelőtt próbálkozott először az NBA-ben, azóta rendszerint szerződést kap valamelyik együttesnél, de gyökeret ereszteni eddig még nem tudott a világ legerősebb bajnokságában. Dávid a nyáron is úgy tért haza, hogy nem volt egyesülete, ám mindvégig bízott abban, hogy emlékeznek rá a tengerentúlon. A válogatottságot is lemondta, nehogy megsérüljön.

Dávid Kornél akcióban
Az utolsó esély?

Dávid Kornél akkor azt mondta: ha ebben a szezonban nem jön össze az újabb szerződés, akkor végleg lemond az NBA-ről. Még egyszer azonban még nekifutott, és sikerrel járt. Annak ellenére, hogy a múlt héten még olyan információk láttak napvilágot, hogy valamelyik mediterrán bajnokság élcsapatához kerül, hétfőn kiderült: 28 napra, úgynevezett kipróbálási időszakra, a Washington Wizardshoz szerződik.

Ahhoz a csapathoz, amelyiknél Michael Jordan a kisebbségi tulajdonos. Egyelőre. Mert nagyon úgy tűnik, hogy több hónapos találgatás és készülődés után a minden idők legjobbjának tartott, hatszoros bajnok Jordan újra pályára lép. Márpedig ha újra játszani akar, el kell adnia részesedését, ugyanis az NBA szigorú szabályai nem engedik, hogy játékos tulajdonnal bírjon bármelyik csapatban. Jordan egyébként már előkészítette a súlyos dollármilliókat érő tulajdonrész eladását, és mindenki kész tényként kezeli, hogy visszatér a parkettre. Pedig a harmincnyolc éves játékos hivatalosan a mai napig sem jelentette be, hogy mi a szándéka.

Ily módon még az sem zárható ki, hogy Dávid és Jordan egy csapatban szerepelhet. Erre amúgy már akkor is lett volna lehetőség, amikor az Albacomp egykori centere 1997-ben - először - Amerikába ment, ám akkor még nem kapott szerződést a Bullstól, csak az edzőtáborban vett részt, illetve előkészületi mérkőzéseken léphetett pályára.

Dávid Kornél a történtek után elégedetten nyilatkozott, azt azonban fájlalta, hogy ezúttal sem garantált szerződést kapott. Ám azt is hozzátette: mindent megtesz annak érdekében, hogy megragadja ezt az újabb esélyt.

Dávid Kornél eddigi NBA mérlege:
1998/1999:
Chicago Bulls, 50 mérkőzés, átlag: 18 perc, 6.2 pont, 3.5 lepattanó

1999/2000:
Chicago Bulls, 26 mérkőzés, átlag: 17 perc, 6.5 pont, 2.8 lepattanó

1999/2000:
Cleveland Cavaliers, 6 mérkőzés, átlag: 6 perc, 1.8 pont, 1.3 lepattanó

2000/2001:
Toronto Raptors, 17 mérkőzés, átlag: 8.2 perc, 2.5 pont, 1.9 lepattanó

2000/2001:
Detroit Pistons, 10 mérkőzés, átlag: 6.9 perc, 2.0 pont, 1.9 lepattanó