Már a Montreal sem veretlen

2001.10.16. 14:47
Mindössze egyetlen mérkôzést játszottak az NHL 13. játéknapján: a Rangers Monteralba látogatott, és óriási meglepetésre legyôzte a Canadiens társulatát, megszakítva ezzel az idény eleje óta tartó ötmeccses veretlenségi sorozatát.
Patrice Brisebois
Az összecsapás esélyese egyértelműen a remekül rajtoló kanadai egylet volt, hiszen idei öt meccsükbôl csak egyszer játszottak döntetlent, míg négyszer gyôztesként vonulhattak le a jégrôl, s áldozataik között olyan márkas gárdákat jegyezhettek, mint az Ottawa, a Toronto, vagy a tavalyi nagydöntôs New Jersey. A Rangers ezzel szemben mindössze egy sikerrel büszkélkedhetett, ráadásul a Buffalót is csak hosszabbítás után tudta leverni a New York-i társaság. Hétfô este sem úgy kezdôdött a derbi, hogy végre idegenbeli gyôzelemnek örülhetnek a Parkcsôszök, ugyanis tíz és fél perc elteltével a Montreal Sheldon Souray kihasznált egy emberelônyös szituációt - az elôkészítésben Brian Savage és Patrice Brisebois jeleskedett -, ráadásul a hazai kapuban Jose Theodore derekasan állta a sarat a Rangers rohamainál.

Egészen a tizenhetedik percig, amikor Theo Fleury köszönt be a portásnak, meghálálva Michael Yorknak és Brian Leetchnek, hogy kihagyhatatlan helyzetbe hozta. Sôt, a második harmad ötödik percében Radek Dvoraknak köszönhetôen már a vendégek vezettek - a gól igazi, békebeli csehszlovák koprodukció révén született: a cseh Petr Nedvedtôl indult az akció, a szlovák Zdeno Ciger tette a cseh Dvorák botjára a pakkot... A folytatásban aztán már csak a kapusoknak tapsolhatott a nagyérdemű, hiszen a hálóôrök ettôl kezdve lehúzták a rolót. A Canadiens ketrece elôtt Theodore 27/29-ig jutott, míg az ellen oldalán a mindössze tizennyolc eszetndôs dan Blackburn 22/23-mal zárt, s ezzel a tinikapus megszerezte pályafutása elsô gyôzelmét.

A 13. játéknap eredménye
Montreal Canadiens-New York Rangers 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)