Jordan ismét a legjobb volt

2001.11.05. 17:10
Bár 100-78-ra kikapott a Washington Wizards az NBA-ben a Detroittól, ám ismét remekelt a gárda hatszoros bajnoka, Michael Jordan. Az idei szezonban visszatért játékos 19 pontot dobott, és ezúttal is csapata legjobbja volt. Menetel a Los Angeles Lakers, ezúttal Kobe Bryant 39 és Shaquille O'Neil 30 pontjával verték az Utah Jazz gárdáját, és a negyedik mérkőzésük után is még veretlenek.
Könnyű helyzetben vannak az NBA-mérkőzésekről tudósító újságírók, ha "címlapsztorit" akarnak írni. A kétéves önkéntes száműzetéséből az idei szezonban visszatért Michael Jordan ugyanis "nem tud leszorulni" a lapok első oldaláról. A 38 éves klasszis folyamatosan csapata legjobbja, mind pontgyártásban, mind pedig az asszisztok tekintetében.

Így történt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján is. "Air Jordan" csapatának, a Washington Wizardsnak ismét legjobbja volt, ezúttal 19 pontot dobott, valamint adott két gólpasszt is. Társai most nem tudtak felnőni nagyságához - a második legtöbb kosarat szerző játékos a 11 pontos Lue volt - így aligha lehet csodálkozni azon, hogy a Varázslók ezúttal 100-78-ra kikaptak Detroitban.

A mérkőzésen a fővárosiaknak esélyük sem volt, a harmadik negyed után már 88-54-re vezetett a házigazda Pistons. A végén Jordanék még szépítettek, de hazai siker egy percig sem forgott veszélyben. A Wizards eddigi négy mérkőzéséből kettőt megnyert, kettőt elveszetett és csoportjában a harmadik helyen áll.

Első helyen áll viszont a Los Angeles Lakeres, méghozzá fantasztikus teljesítménnyel. A jelző ebben az esetben korántsem túlzó, hiszen az aranymezesek eddig mind a négy meccsüket megnyerték. Legutóbbi "áldozatuk" a szintén kiváló erőkből Utah Jazz volt, amelyet négy ponttal, 100-96-ra verték. A házigazdák sztárjai ezúttal is remekeltek, Kobe Bryant 38 pontot szórt, míg Shaquille O'Neil 30 ponttal járult hozzá a sikerhez. A vendégek részéről ezúttal Karl Malone 26, valamint John Stockton 10 pontja ezúttal kevésnek bizonyult.

Eredmények:

Detroit Pistons-Washington Wizards 100-78
Memphis Grizzlies-Dallas Mavericks 85-94
Toronto Raptors-Indiana Pacers 113-100
Phoenix Suns-Houston Rockets 100-103
Golden State Warriors-Portland TrailBlazers 96-86
Sacramento Kings-San Antonio Spurs 103-83
Los Angeles Lakers-Utah Jazz 100-96