Szilvia
5 °C
16 °C

Veszprémi kézilabda-parádé

2001.11.18. 19:23
Fantasztikus játékkal, fölényes, 29-13-as győzelmet aratott a Fotex Veszprém kézilabda-csapata Bajnokok Ligája mérkőzésen a francia Chambery ellen. A mérkőzésen kiváló teljesítményt nyújtott a kapus Sterbik Árpád, valamint a csapat veterán légiósa, Zlatko Saracevic, és a legtöbb gólt szerző Mirza Dzomba. Győzelmével a Fotex továbbra is veretlenül áll csoportjában.
Előkelő vendégek érkezetek Veszprémbe, a helyi Fotex elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája találkozóra. A francia bajnok Chambery együttese ugyanis igazin száralakulat. Négy világbajnok mellett egy orosz klasszis (Moszkalenko) valamint egy BL-finalista, a horvát Igor Kos erősítette a gall alakulatot. A csoport első fordulójában mind a két gárda kiválóan kezdett. A Fotex Szkopjéban nyert, míg a Chambery a világ egyik legjobb csapatának tartott német Magdeburg ellen szerzett egy pontot. Ennek megfelelően a macedóniainál sokkal keményebb mérkőzésre számíthatott a magyar bajnok.

Krónika
Fotex-Chambery
3. perc: 1-0
6. perc: 2-1
10. perc: 5-1,
15. perc: 6-1
20. perc: 8-2
24. perc: 10-3
28. perc: 12-4
30. perc: 13-5
Félidő
33. perc: 15-5
39. perc: 17-7
40. perc: 19-7
47. perc: 20-7
49. perc: 23-8
53. Perc: 26-10
60. perc: 29-13

Az előzetes várakozásokat messze túlszárnyalva fantasztikus első félidőt produkált a Fotex. Különösen az egyesület Jugoszláviából érkezett kapusa, Sterbik Árpád remekelt. A fiatal hálóőr szinte megbabonázta a támadókat. Pedig próbálkoztak rendesen, lőttek szélről, középről, közelről, távolról - hiába. Emberhátrányban heteset fogott (a másik vendég-büntető a kapufán csattant), így nem is csoda, hogy először csak a hatodik percben zörgetették meg a vendégek a hálóját, 2-0-s hazai vezetésnél.

A következő francia gól - szinte hihetetlen - a 19. percben esett. Igaz, nem volt túlságosan szomorú a publikum, hiszen ekkor már 8-2-re vezetett Fotex. Ez főleg a csapat veterán légiósának, Zlatko Saracevicnek volt köszönhető, aki az első húsz percben ötször mattolta az ellenfél kapusát. A hajrában védekezést váltott a Chambery, azonban nem tudtak közelebb kerülni a Veszprémhez. Az utolsó másodpercben ráadásként- mintegy megkoronázva az egész félidő nagyszerű játékát - Jovics lőtt 15 méterről a hálóba a kapus lába kötött, beállítva a félidő eredményét (13-5).

Amilyen jól végződött az első harminc perc, olyan jól folytatódott a második játékrész. Pásztor, Diaz és Saracevic lövései ellen továbbra sem volt orvosság. A szenzációsan védő Sterbik kiváló formája pedig valósággal átragadt a tartalék kapusra, Fazekas Nándorra - a válogatott hálóőr kétszer állt be hetest hárítani- mindkétszer sikerrel. A büntetők dobásával egyébként is hadilábon álltak a franciák, hiszen a félidőben sorozatban három lehetőséget hagytak kihasználatlanul.

Az utolsó negyedórát valódi gálává változtatta a hazai gárda. A csapat valamennyi játékosa pályára léphetett a közönség vastapsa közepette, így a balesetéből felépült klasszisa, Éles József is. Szebbnél szebb találatokkal kápráztatták el közönségüket pásztorék, különösen a legtöbb gólt, szám szerint hetet szóró Mirza Dzomba volt elemében. Végeredményben a Fotex könnyedén 29-13-ra nyert, így két forduló után százszázalékosan áll csoportjában.

Jegyzőkönyv
Veszprém-Chambéry (francia) 29-13 (13-5)
Veszprém, 2500 néző, V: Forbord, Jörstad (norvég)
gólszerzők: Dzomba 7, Saracevic 6, Pásztor, Diaz, Perez, Jovic 3-3, Zsigmond 2, Iváncsik, Éles 1-1, illetve Busselier, Moszkalenko, Narcisse, Delric, Molliex 2-2, B. Gille, G. Gille, Munier 1-1
Hétméteres: 2/2, illetve 7/2
Kiállítások:í/b> 8, illetve 8 perc
Piros lap: G. Gille (54.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?