Ausztrália a Davis Kupa-döntő esélyese

2001.11.29. 11:30
Mindössze két hete ért véget Sydneyben a Mesterek Kupája és ismét Ausztrália, pontosabban Melbourne lesz a tenisz "fővárosa". Ezen a hétvégén rendezik ugyanis a Davis Kupa döntőjét, az ausztrál és a francia csapat között.
Lleyton Hewitt
A hazai füves pályára lépő ausztrálok már 27 alkalommal nyerték el a kupát, míg ellenfelük eddig nyolcszor tudott győzni a sorozatban. Az ausztrálok első számú kedvence - a még mindig csak 21 éves, de már harmadik DK-döntőjére készülő -, Lleyton Hewitt éppen a Mesterek Kupája megnyerése után vette át a vezetést a világranglistán.

A másik ausztrál nemzeti hős, Patrick Rafter jövőre több hónapot ki akar hagyni - egyes hírek szerint megfordult fejében a végleges visszavonulás gondolata is -, de egy DK-győzelmet még betervezett a pihenő előtt.

A franciák csendben, az esélytelenek nyugalmával készülnek a döntőre. Mindössze a pálya állapotát kifogásolják. Meglepetten tapasztalták, hogy míg az első edzésen jó talajon edzhettek, másnapra már jelentősen kikopott a fű. Ezek után kíváncsian várják, milyen meglepetés érheti őket a döntőn.

A két csapat összeállítása:
Ausztrália:
Lleyton Hewitt, Patrick Rafter, Wayne Arthurs, Todd Woodbridge

Franciaország:
Sebastien Grosjean, Arnaud Clément, Nicolas Escudé, Fabrice Santoro