Magyarország-Kongó 35-15

2001.12.05. 23:26
Az olaszországi női kézilabda világbajnokság második napján a magyar válogatott Kongó ellen lépett pályára, és ezúttal is kizárólag a győzelem volt elfogadható eredmény. A magyar hölgyek ezúttal megkímélték az izgalmaktól a szurkolókat, simán nyertek a sportág alapjaival még csak ismerkedő afrikaiakkal szemben.
Miután a keddi nyitónapon Afrika legjobbjával, Angolával mérkőzött a Mocsai-csapat, szerdán Kongó várt a mieinkre. A kongóiak kellemesebb ellenfélnek ígérkeztek, és a várakozásoknak megfelelően a harmadik percben már kettő-nullra vezettünk. Mocsai Lajos szövetségi kapitány sokkal nyugodtabban szemlélte az eseményeket, mint a bemutatkozó meccsen.

A szélsők biztosan fejezték be az akciókat

A folytatásban az összesen hatvan igazolt játékossal rendelkező Kongó támadásait könnyű szerrel akadályozta meg a magyar csapat, a szélsők - a századik válogatottságát ünneplő Balogh, és különösen Kirsner - remekül indultak, és rendre pontosan fejezték be az akciókat. Korántsem keltett meglepetést a maroknyi publikumnak, hogy az első negyedóra végére 12-3-t mutatott az eredményjelző.

A rendkívül sok technikai hibával játszó afrikaiak - egyikük lányos zavarában kivezette a labdát - próbálkoztak becsülettel, de a két gárda között ég és föld volt a különbség. A lányok, mintha edzésen lettek volna, úgy játszhattak, és mivel olykor könnyebben vették a ziccereket, a lövőszázalékunk le is romlott némiképp, de még ez sem veszélyeztette fölényes vezetésünket. 21-9-cel fordultak a csapatok.

A spanyolok elleni meccs az igazi értékmérő

A második félidőben sem változott a játék képe, a Pálingert váltó Sugár ugyancsak brillírozott a kapuban, támadásban magabiztosak voltak a mieink - Radulovics is feljavult a második félórára -, csak az volt a kérdés: mekkora lesz a különbség a két együttes között. Végül húsz gólban volt mérhető a klassziskülönbség a mi javunkra.

Csütörtökön a spanyolok ellen lép pályára csapatunk, ezen az összecsapáson az is kiderülhet - egyfajta fokmérő lesz a találkozó -, hogy melyik gárda léphet első helyen tovább a nyolcaddöntőbe. Az ibériaiakkal nem árt vigyázni, mert a románokat alaposan verték első meccsükön.

Jegyzőkönyv
Magyarország-Kongó 35-15 (21-9)
Merano, 200 néző, v: Arnaldsson, Vidarsson (izlandiak)
Magyarország: Pálinger - Balogh 8, Siti B. 1, Kindl 1, Farkas Á. 4, Siti E., Kirsner 5. Cserék: Sugár (kapus), Radulovics 12/5, Kulcsár, Borók 1, Deli 3/