Ragyogó rajt a női kézilabda BL-ben

2002.01.13. 20:22
A számunkra balul sikerült decemberi női kézilabda világbajnokság után a kupacsapatainkon volt a sor, hogy bebizonyítsák: továbbra is ott a helyük a világ élvonalában. A mérleg felemásra sikeredett, hiszen a Bajnokok Ligájában érdekelt Ferencváros és Dunaferr nyert, míg az EHF Kupában szereplő Cornexi és a Győr kikapott.
A Ferencváros hazai környezetben fogadta a kilencvenes évek sztárcsapatát, az azóta némiképp visszaesett bécsi Hypót. A bécsiek azonban idén alighanem jobb szezont járnak a tavalyinál - egy éve korán elbúcsúztak a sorozat küzdelmeitől -, nem kis előkészületeket tettek ennek érdekében Gunnar Prokopék, hiszen - a hírek szerint - ötven feletti edzőmeccset játszottak

Sugár káprázatos védései is kellettek a Fradi diadalához

Farkas Ágnes
A Fradi nem is kezdett rosszul, ám hiába vezetett 3-1-re, gyorsan fordítottak a vendégek. A félidő vége viszont ismét a mieinké volt, így a pihenőre három gól előnnyel Farkas Ágiék vonulhattak. A második játékrész ugyanolyan fordulatos volt, mint az első, hiszen a Hypo Balogh és Deli jó játékával a félidő közepére kiegyenlített.

Tizenkilenc egyenlő után a mieink nem ijedtek meg a lehetőségtől, és elsősorban Sugár káprázatos védéseinek köszönhetően az utolsó öt percre négygólos előnyhöz jutott Németh András társulata. Ettől függetlenül elképesztő izgalmakat hozott a kiállítások miatt a hajrá, de a lányok hősiesen küzdve már nem engedték ki a megérdemelt győzelmet a kezükből. (27-25) A csoport másik mérkőzésén Mislata (spanyol)-Viborg (dán) 31-23. A legközelebb a dánok otthonába látogat a Fradi.

Radulovics tizenegy gólja is kellett a Dunaferr sikeréhez

A Dunaferr a dán Gudme otthonába látogatott, és az első félidőben kiemelkedően játszottak az újvárosiak, ennek köszönhetően tizenegy dobott góljukra csupán nyolccal válaszoltak a vendéglátók. A dánok a második játékrészben mindent megtettek a győzelem megszerzése érdekében, de hiába vették át a vezetést, majd többször egyenlítettek, a győzelmet nem sikerült kicsikarniuk.

Igaz a Dunaferr két góllal is vezetett már az utolsó percben, a hazaiaknak újból alkalmuk nyílt az egyenlítésre, de nem éltek a lehetőséggel. Egy góllal 20-19-re Radulovicsék nyertek. A tavaly a világ legjobbjának választott hölgy tizenegy góllal terhelte meg a dánokat. A csoport másik összecsapásán: Podgorica (jugoszláv)-Valencia (spanyol) 33-27

Biztató győri vereség

Az EHF-Kupában két vereséget gyűjtöttek be a mieink, az egyik biztató, a másik elképesztően súlyos. A Győr rossz kezdés után végül talpra állt és 24-20 arányban maradt alul a két korábbi győrit, Nagy Anikót és Hoffman Olgát a soraiban tudó Fredrikshaven ellenében. A jövő vasárnapi visszavágón nem ledolgozhatatlan a különbség. Sokkal inkább reménytelen helyzetbe került a Cornexi, amelyik az Ikast ellen megsemmisítő zakót kapott. 43-20 lett a vége, a dánoknál Siti Bea is pályára lépett.