Internetes tiltakozás egy német vízilabdaklub megmentésére

2002.02.13. 13:02
Gazdasági okokra hivatkozva Berlin újonnan felállt közgyűlése több (számszerint tizenkettő) uszodát szándékozik bezárni a német fővárosban.
Spandau 04
- a klub kilencvennyolc esztendős
- négyszeres BEK-győztes (idén bejutottak a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjébe, ahol a "kék-csoportban" küzdenek, kevés sikerrel - lévén az utolsó helyen állnak)
- huszonkétszeres bajnok
- tizenkilencszeres kupagyőztes
- itt edzősködött több éven keresztül Rusorán Péter
Az egyik bezárásra ítéltetett létesítmény a Forumbad uszoda, a többszörös BEK-győztes Spandau 04 otthona, amelyet már most is a klub, illetve támogatói tartanak fenn. Az uszoda bezárása nem csupán a berlini, hanem az egész német vízilabda halálát jelenthetné. Ezért a Német Úszó Szövetség és a Spandau demonstrációt szervez a berlini városháza elé február 13-ra.

"Pancsoló kisfiúk"
Nem ez volt az első nyilvános tüntetés, mert február 5-én már sor került egy vicces attrakcióra öt vízilabdás részvételével, akik fürdőnadrágra vetkőzve mutatták be a "Jövő uszodáját", mindezt nyolc Celsius-fokos februári esős időjárásban. Ebből is látszik, véresen komolyan gondolták, ahogy a városatyák a tizenkét uszoda bezárását. A klub elnöke, Hagen Stamm kihangsúlyozta: nem csak a vízilabdacsapatért, vagy az úszósztárokért (Kerstin Kielgaß, Katrin Meißner) tüntetnek, hanem a több mint 2100, szabadidejében uszodába járó emberért is, melynek harmada fiatalkorú.

Demonstráció a Spandau04-ért
A waterpolo-world.com-on közzétett felhívás szeretné szolidaritásáról biztosítani a berlini klubot és a német vízilabdát. Ha ön sem szeretné, hogy megszűnjön a berlini és a német vízilabda, kérjük írjon egy e-mailt a spandau@sport-board.com címre. A levél elején tüntesse fel, melyik országból és városból ír, majd másolja be a következő szöveget, s persze ne felejtse el aláírni.

I would like to give moral support to the protest of Wasserfreunde Spandau 04 Berlin and the Berlin Swimming Federation against the closing of the pool. The waterpolo players of Spandau 04 enjoy a high reputation outside Berlin and outside Germany, and a closing of the pool would not only be disastrous for waterpolo in Berlin and Germany, but also a loss of prestige for the city of Berlin. Wasserfreunde Spandau 04 has made enough proposals to run the pool cheaper, and the senate of the City of Berlin is required to take up these proposals and to save the pool.

(Szeretnék erkölcsi támogatást nyújtani a Spandau 04-nek és a Berlini Úszó Szövetségnek az uszoda bezárása ellenében. A Spandau játékosai Németországon kívül is nagy hírnévnek örvendenek, és az uszoda bezárása nem csupán a berlini és német vízilabda számára lenne végzetes, hanem Berlin városa számára is komoly presztízsveszteség volna. A Spandaunak több javaslata is van, hogy olcsóbban működtesse az uszodát és a berlini városi közgyűlés köteles elfogadni a javaslatokat, hogy megmentse a létesítményt.)