Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Súlyos balesetek a Mecsek-rali útvonalbejárásán

2002.09.20. 14:01
A Mecsekben száguldozó ralisok már a verseny előtt beleszaladtak két kemény ütközésbe. A versenyzők valamennyien megúszták, egy civil autós viszont súlyosan megsérült.
A Havaria-Press úgy tudja, hogy tegnap a verseny útvonalát bejáró autósok balesetet okoztak a Mecsekben. A gyakorlás és az útvonal bejárása ugyan szabályos, de mindezt csak a KRESZ betartásával, adott esetben negyvenes tempóval tehetnék meg a versenyzők.

Tegnap azonban a résztvevők autóikkal sokkal gyorsabban száguldoztak a hegyen, és egyikük frontálisan összeütközött egy szabályosan haladó - nem versenytárs - Audival. Az Audi megsérült vezetőjét korházba szállították, de állapota nem annyira súlyos, valószínűleg hamarosan hazaengedik.

Az Index információi szerint a balesetet okozó autó vezetője egy "U" kanyart tett meg nagy sebességgel, amelynek ívében éppen két versenytársa állt. A kanyart keresztező úton érkezett a civil autós. Mindkét jármű vezetője tisztán látta a kanyarban álló versenyzőket, és mivel azok egyikőjüknek sem jeleztek, azt gondolták, hogy nyugodtan haladhatnak tovább.

A megyei és a pécsi közlekedési rendőrök a baleset után megszállták a Mecseket és leállítottak több száguldozó versenyzőtle. A verseny szabályai szerint elvileg a rendőrök által összeírt szabálytalankodók nem is vehetnének részt az autós küzdelemben.

Egy rendőrautót megelőzni próbáló gépkocsi később újabb balestet okozott. Ezúttal egy szabályosan szembe haladó versenyző sodródott le az útról a rendőr mögül váratlanul kiugró autó miatt, és az út melletti betonoszlopoknak ütközött. A balesetben senki nem sérült meg, de a versenyautóból csak kisebb darabok maradtak.