Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Rábold Gusztáv lett az atléták elnöke

2002.11.10. 18:31
A Magyar Atlétikai Szövetség rendkívüli közgyűlésén Rábold Gusztávot választották elnöknek. A budapesti szövetség vezetője 72 szavazatot kapott, a másik jelölt, Zsivotzky Gyula - aki Héder Barna szeptember 11-iki lemondása után ügyvezetőként irányította a MASZ-t - 37-et.
Rábold Gusztáv az atléták frissen megválasztott elnöke programbeszédében a szakosztályok, egyesületi műhelyek támogatását emelte ki, vidéki pályák építését szorgalmazta. Úgy vélte, alaposan át kell szervezni a MASZ iroda munkáját, mivel az jelenleg szakmailag értékelhetetlen.

Héder: Átvertek!

Az indulatoktól sem mentes közgyűlésen Héder Barna a sajtóban őt ért támadásokra reagálva "gyáva, a felelősség elől menekülő, több pontján hazug irománynak" nevezte az ellenőrző testület beszámolóját a MASZ gazdálkodásáról. Kiemelte, az előző elnökség lehetetlen helyzetbe hozta, mivel a szövetség 62 milliós hiánnyal zárta a 2000-es évet és ez csak később derült ki.

- Beleültem egy használt autóba, amiről mindenki azt mondta, hogy hibátlan és kiderült, hogy rozsdás az egész - nyilatkozott Héder.

Schulek: Héder érkezésekor 171 millió volt a számlán

Az érintettek visszautasították a vádakat. Schulek Ágoston alelnök, a MASZ korábbi vezetője szerint 171 millió forint volt a MASZ számláján, amikor Héder átvette a szövetség irányítását.

Győző Gábor, az ellenőrző bizottság vezetője azt mondta, jelenleg a MASZ tartozása 130 millió forint, de amennyiben a szerződésekben szereplő bevételek megérkeznek a tervezett hiánnyal zárhatják az évet.

Többen kifogásolták, hogy nem tájékoztatták őket megfelelően, független könyvvizsgáló felkérése is felmerült a helyzet tisztázására.

Végül a küldöttek elfogadták a májusi elnökségi beszámolót, valamint az azóta eltelt időszakról szóló tájékoztatót is. Előbbire azért volt szükség, mert felmerült, hogy szabálytalanságok miatt a bíróság megsemmisítheti a tavaszi közgyűlésen hozott határozatokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?