Felemás sorsolást kaptak női kézis kupacsapataink

2003.01.14. 12:35
A KEK-ben érdekelt Győr az orosz Rosztov Donnal játszik, míg az EHF-kupában szereplő Dunaferr spanyol, a Debrecen dán, a Cornexi román riválist kapott.
A versenyben lévő négy magyar csapat közül talán csak a Debrecen nem pályázik eséllyel a továbbjutásra.

A Cornexi ellenfelétől erősített

A KEK-ben a tavaly EHF döntőt játszó Győr a kiszámíthatatlan Rosztov Donnal került össze. Az első mérkőzést Oroszországban rendezik, és már az utazás sem ígérkezik egyszerűnek.

A párosítás:
KEK: Rosztov Don (orosz)-Győri ETO
EHF Kupa: Dunaferr-Akaba Bera Bera San Sebastian (spanyol)
Rapid Bucuresti (román) - Cornexi-Alcoa
Debrecen-Slagelse (dán)
Az EHF Kupában a Dunaferrnek ismét szerencséje volt, hiszen a könnyedén legyőzött svájci riválisa után az ismeretlen, dallamos nevű spanyol Akaba Bera Bera San Sebastian ellen otthon kezd. A Cornexi-Alcoának a Rapid Bucuresti jutott. A székesfehérváriak szerencséje, hogy a visszavágót náluk rendezik, és egyik játékosuk, Gisca éppen a riválistól érkezett.

A Debrecen a dán bajnokspiránssal meccsel

A Debrecen, ha továbbjut az adminisztrációs hiba miatt első fokon búcsúra - egyébként Magyarországon hétgólos sikert elérő - ítélt görög Anagenniszi Artasszal szemben, akkor a dán bajnokaspiráns Slagelsével csap össze. (A görögöknél az orosz Katerina Kuplevics nemzetközi engedély nélkül lépett pályára. Az ügyben később születik jogerős ítélet.) A hajdúságiaknak szinte reménytelennek látszik a helyzetük, ráadásul az első találkozónak is ők a pályaválasztók.

Az első mérkőzéseket február 15-én vagy 16-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.