Palik befékez

2003.01.15. 11:50
Palik László a tizenkettedik szakasz után az összesítésben végre megelőzött egy magyar párost, ám szervízkamionja nélkül kénytelen rajthoz állni szerda délelőtt. Így még óvatosabban megy - mondta a Dakar-Ralin 55. helyen álló versenyző.
"Nem tudom, hogy hányadik helyen állunk, de hatvanadiknál biztos jobban" - mondta a Budapest rádióban Palik László, miután a keddi szakasz után célba ért. Mivel Kiséknek ismételten váltógondjaik voltak, és megbüntették őket, jelentősen visszaestek, így az 55. helyre feljött Palikék is eléjük kerültek. A riporter úgy véli, nem érdekes hányadikok, nem is foglalkoztatja őket, csak az, hogy végigérjenek.

A gyerekek a célban

Palikék helyzetét azonban nehezíti, hogy szervizkamionjuk felborult a sivatagban, és tönkrement a motorja. Később ugyan sikerült talpra állítaniuk , de mivel a motor teljesen tönkrement, a versenyszervezők mentőkamionja pedig elásta magát a homokban, ott kellett hagyniuk a szervizeseket.

"A gyerekek nélkül nem megyek tovább" - mondta Palik a célba érkezés után, de a gyerekeket, tehát a szerelőit egészségesen bevitték a célba, a kamion azonban továbbra sem mozdul. "A szervizkamionunkban van minden alkatrészünk, de még a vécépapírunk is" - sajnálkozott. "Csupán két pótkerekünk maradt."

Sétakocsikázni nem lehet

Palik úgy látja, hogy ezután még lassabban, még óvatosabban kell mennie, versenyközben megpróbálják bevárni az addig remélhetőleg rendbe hozott szervízkamionjukat de "sétakocsikázni nem lehet, mert a 13. szakaszon 569 kilométer gyorsasági rész lesz."