Magyar érem a műkorcsolya Eb-n

2003.01.24. 10:47
Hat évvel Czakó Krtisztina harmadik helye után nyert ismét Eb érmet magyar műkorcsolyázó: Sebestyén Júliát csak két orosz világsztár, Irina Szluckaja és Jelena Szokolova tudta megelőzni.
Sebestyén Júlia - a világbajnok Irina Szluckaja és a szintén orosz Jelena Szokolova mögött - bronzérmet szerzett a malmői műkorcsolya Európa-bajnokságon. A magyar műkorcsolyázó remek eredményére ugyan előzetesen nem sokan számítottak, de azért Sebestyén korábban már több világversenyen végzett közvetlenül a legszűkebb élmezőny mögött: Európa-bajnokságon háromszor volt hatodik (1999, 2000, 2001), a Salt Lake City-i téli olimpián a nyolcadik, a 2000-es világbajnokságon hetedik, a tavalyi lausanne-i Eb-n tizedik lett.

Egyetlen apró hiba

Sebestéyn harmadik helyen jutott be a csütörtök esti döntőbe, ahol Di Blasio zenéjére kifejezetten lendületes szabadgyakorlatot adott elő. Egyetlen apróbb hibáját a gyakorlat végén, egy dupla ugrása közben követte el, de így is meg tudta tartani bronérmes pozícióját.

Az Eb-t várakozásoknak megfelelően a világbajnok és már eddig is négyszeres Európa bajnok orosz Irina Szluckaja nyerte honfitársa, Jelena Szokolova előtt.

Sebestyén Júlia ugyanakkor megelőzte többek között a meglepetésre negyedik helyen végző olasz Carolina Kostnert, a korábbi sokszoros bronzérmes Viktoria Volcskovát, és az ukrán Jelene Ljasenkót. Póth Diána, a másik magyar induló a 17. helyen végzett.