Baumgartner nem tesztelhet

2003.02.20. 17:10
Az előre tervezettnél később kezdődik az idény Baumgartner Zsolt számára. Az első magyar Forma-3000-es autóversenyző a felkészülés korai szakaszában szenvedett térdsérülését nem heverte ki, így nem ülhetett autóba az idei első hivatalos teszten, mely csütörtökön kezdődött Imolában.
A Coloni csapat magyar versenyzője február elején Thaiföldön futóedzés közben elesett és térdkalácszúzódást szenvedett. Baumgartner emiatt két héten át speciális járógépet viselt a lábán, és a hét közepén elvégzett orvosi tesztek szerint már egészségesnek tekinthető, így nincs akadálya annak, hogy autóba üljön.

Ijesztőek voltak az első röntgenfelvételek

A Forma-1-be törekvő fiatal magyar versenyző ennek ellenére a Coloni csapat vezetőivel történt egyeztetést követően úgy döntött, hogy az első tesztet kihagyja, mivel nem szeretné veszélyeztetni az egész éves szereplését.

Baumgartner elutazott ugyan Imolába, de csak szemlélője a tesztnek, és a mérnökökkel egyeztet. Zsolt a történtekről a következőket mondta: "amikor a sérülés történt nagyon megijedtem, és az első röntgenfelvételek is ijesztőek voltak, de szerencsére mégsem volt akkora a baj, mint először gondoltuk. A remek orvosi ellátásnak, és a speciális kezelésnek köszönhetően nagyon gyorsan gyógyult a sérülésem, és ma már tökéletesen tudom hajlítani, a kuplungot is tudom használni, így például Imolába is a saját autómmal megyek."

Koplalnia kellett a kezelések alatt

"A közúti autózás és egy teszt persze teljesen más igénybevétel, a csapatvezetők valamint az orvosok tanácsára hallgatva kihagyom a tesztet, mivel olyan erőhatások, rázkódások érik ilyenkor a lábat, hogy az most még nem lenne szerencsés. A következő teszten természetesen már ott leszek, és mindent megteszek annak érdekében, hogy tökéletesen felkészülten állhassak rajthoz a szezon első versenyén" - magyarázta.

"A sérülésem alatt problémát csupán az okozott, hogy egyfolytában koplalnom kellett, mivel a mozgásszegény életmód miatt vigyáznom kellett a súlyomra. Mindegy, már túl vagyok az egészen, és reményeim szerint hétfőn újra futhatok, úszhatok, azaz hamar bepótolom a lemaradást" - összegzett.