Kiesett a Fradi a női kézilabda BL-ből

2003.03.23. 20:37
Felemásra sikerült a női kézilabda csapatok szereplése a nemzetközi kupákban. Míg a Fradi búcsúzni kényszerült a Bajnokok Ligájától, addig az EHF Kupában a Cornexi és a Dunaferr révén két csapatunk is érdekelt a léegjobb négy között.
A tavalyi finalista Ferencváros nem került a legjobb négy közé a női kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel az első mérkőzésen összeszedett kilencgólos hátrányából csak kettőt tudott ledolgozni a vendég spanyol L,Eliana Valenciával szemben.

Tizenkét percen át felváltva estek a gólok: Tóth remeklésével a többször is a Ferencváros vezetett, de a Valencia mindig egyenlített. Ekkor azonban ritmust váltottak a hazaiak, és elhúztak 10-6-ra. A spanyolok keményen küzdöttek, így újra szoros lett az állás, sőt a vendégek a 20. percben majdnem egyenlítettek.

A szünet előtti hajrában remekül játszott a magyar együttes: Farkas minden kísérlete célba ért, Sugár ziccereket hárított, fokozatosan csökkent az összesítésbeli különbség. Ezt a szakaszt 8-2-re nyerte Ferencváros.

A második félidő is fantasztikusan kezdődött. Szinte hihetetlen, de a 34. percben ledolgozta hátrányát a hazai csapat (24-15). A spanyolok viszont nem törtek össze, új erőre kaptak, miközben az óriási iramban elfáradó magyarok egyre többet hibáztak. Negyedórával a vége előtt már csak három gól (26-23) volt a különbség.

A Ferencváros majdnem "csodát tett", de azt a tempót, ami 34-35 percig sikert hozott, nem lehetett bírni. A többi elődöntős: a dán Viborg és az Ikast Bording, valamint a szlovén Krim NR Ljubljana. A sorsolást kedden 11 órakor tartják Bécsben.

Női BL, negyeddöntő, visszavágó:
Ferencváros-L,Eliana Valencia (spanyol) 34-32 (20-13)
továbbjutott: a Valencia, 67-60-as összesítéssel.

Bejutott a legjobb négy közé a női kézilabda EHF Kupában a Dunaferr, miután a negyeddöntő visszavágóján öt góllal legyőzte a vendég orosz Akva Volgográdot. A Dunaferr jól kezdett, gyorsan ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett háromgólos hátrányát.

Ezt követően viszont állandósult a különbség, az oroszok nem roppantak össze, noha Pálinger szenzációsan védett. A magyar csapatban elsősorban az irányító Ferling remekelt: egymás után értékesítette a büntetőket, és jól szolgálta ki társait.

A második félidőben a korábbinál is jobban védekeztek a dunaújvárosiak, és a támadójátékuk is feljavult. A sok emberhátrány ellenére a 40. percben már 18-13 volt az állás. A lendületbe jött hazaiakat ekkor már nem lehetett megállítani, az 52. percben 22-14-re elhúztak. A volgográdiak ugyan jól hajráztak, de már nem volt esélyük a továbbjutás kiharcolására.

A Dunaferr után a Cornexi-Alcoa is bejutott a négy közé az EHF Kupában, miután a negyeddöntő visszavágóján csupán két góllal kapott ki a francia Cercle Dijon otthonában.

Női EHF Kupa, negyeddöntő, visszavágók:
Dunaferr-AKVA Volgográd (orosz) 23-18 (13-10)
Továbbjutott: a Dunaferr, 45-43-as összesítéssel.

Cercle Dijon (francia) - Cornexi-Alcoa 27-25 (12-10)
Továbbjutott: a Cornexi-Alcoa, 59-51-es összesítéssel.