Schumachert nem érdekelte a Sport Oscar-díj

2003.03.25. 15:27
Az Index helyszíni tudósítója szerint egyedül érkezett, majd sajtótájékoztató nélkül távozott a monte-carlói Forum Grimaldiból, a Sport Oscar-díj átadásáról Michael Scumacher. Az év legjobb férfi sportolójának választott autóversenyző nem nyilatkozott senkinek, sőt, még a több közismert sztár részvételével megrendezett esti koktélpartin sem jelent meg.
Újabb csalódást okozott rajongóinak Michael Schumacher: a Ferrari Forma-1-es versenyzője ezúttal Monte-Carlóban, a Sport Oscarnak nevezett Laureus-díj gáláján szegte meg az íratlan szabályokat. Miután átvette a legjobb férfi sportolónak járó kitüntetést a színésznő Catherine Zeta Jonestól, nem tartott sajtótájékoztatót- ez még sohasem fordult elő a gála történetében -, ráadásként az esti koktélpartira sem ment el - jelentette az Index helyszínen tartózkodó tudósítja.

Nem nyilatkozott senkinek

A négyszeres világelső pilóta nem nyilatkozott senkinek - kivételt pár szó erejéig mindössze az érkezésekor a tv-riporterként dolgozó egykori tenisz-sztár, John McEnroe jelentett. A díjátadásra szmokingban és piros nyakkendőben megjelenő versenyző már eseményen feltűnően kimérten viselkedett, mindössze néhány sablonos mondattal köszönte meg a zsűri szavazatait, majd a várakozó újságírókat faképnél hagyva nem a hátsó kijáraton, hanem elől, villámgyorsan, testőrök kíséretében távozott.

Schumacher egyébként évekig Monte Carlóban élt, így tökéletesen ismerheti a várost, és alighanem magánrepülőjére pattant, hogy miharabb "meneküljön". Mindazontáltal a soron következő Monacói Nagydíj előtt nem igazán szerencsés ez a viselkedés.

Michael Douglas és Sean Connery is eljött

Schumachert láthatóan nem hatotta meg a Forum Grimaldiban rendezett fényes ünnepség. Pedig szervezők mindent megtettek, hogy emlékezetessé varázsolják a kedd estét. Több sztárt meghívtak, így többek között Michael Douglast, Catherine Zeta Jonest, Sean Conneryt, Morgan Freemant a sportolókat többek között a teniszező Boris Becker, a tornász Nadia Comaneci, a síző Alberto Tomba képviselte.

Háttérben az Osztrák Nagydíj

A német versenyző hallgatásának hátterében valószínűleg az elmúlt napok eseményei állnak. Mint ismert, az Osztrák Nagydíjon a csapat vezetőinek utasítására a versenyben vezető Rubens Barrichello átengedte a győzelmet az utolsó körben társának. Az eset világszerte hatalmas felháborodást váltott ki, a Motorsport Világtanács pedig vizsgálattal kívánja tisztázni az Ausztriában történteket.

A monte-carlói gála díjazottjai
Az év férfi sportolója: Michael Schumacher (Formula-1-es pilóta)
Az év sportolónője: Jennifer Capriati (teniszező)
Az év csapata: az ausztrál krikettválogatott
Az év újonca: Juan Pablo Montoya (Formula-1-es pilóta)
Az év visszatérője: Goran Ivanisevic (teniszező)
Az év parasportolója: Esther Vergeer (kerekes székes teniszező)
Az év extrémsportolója: Bob Burnquist (gördeszkás)