Sztriptízelt az olimpiai bajnok

2003.04.24. 10:47
Erősen ittas állapotban sztriptízbe kezdett egy éjszakai szórakozóhelyen Mika Myllylä, a finnek olimpiai és világbajnok sífutója, ezért a biztonsági emberek kidobták a bárból.
Mika Myllylä a '94-es lillehammeri téli olimpián hallatott először magáról, hiszen az ötven kilométeres távon általános meglepetésre ezüstérmet szerzett. A váltóban még begyűjtött egy bronzot is, így hazája legeredményesebb sífutója lett.

Myllylä Naganóban ért a csúcsra

Ezt a dicsőséget négy év múltán, Naganóban is kivívta, akkor már három érmet nyert. A klasszikus rendezésű 30 kilométeres számban elképesztő fölénnyel, másfél perces előnnyel a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Tíz kilométeren harmadik lett, csakúgy, mint a váltóban.

2001-ben hazai pályán tiltották el

A 2001-es lahti világbajnokságon aztán még nagyobb fölényt teremtett a finn sífutó sport, aztán négy nap után robbant a bomba: Myllylä és társai doppingoltak, így elvették érmeiket, elsőségeiket.

A jelenleg 34 éves Myllylä-t két évre tiltották el, ezért csak idén februárban kezdhetett újra versenyezni. Eltiltása alatt nem híresült el botrányairól.