Rekordnevezés a szegedi kajak-kenu Világkupán

2003.05.06. 16:19
Két és fél hét múlva, május 23. és 25. között kerül sor a kajakosok és kenusok idei legjelentősebb hazai megméretésére, a szegedi MOL Világ Kupa-versenyre, amelyen a keddig beérkezett nevezések alapján hatalmas mezőny, 46 ország mintegy 800 képviselője vesz majd részt.
"Elsősorban az olimpiai számokra koncentrálunk. Nagyon fontos, hogy ezekben a felkészülési időszaknak megfelelően jó eredményeket érjünk el" - mondta a viadalról tartott sajtótájékoztatón Angyal Zoltán szövetségi kapitány.

A szabályoknak megfelelően minden számban két magyar egység indul. A csapatot a szakvezető a múlt hétvégi mecheleni VK-n, illetve a szolnoki tájékoztató versenyen mutatott produkciók, valamint a tavalyi eredmények alapján állítja össze. Az már most biztos, hogy egy-egy korábban sikeres négyes és páros nem a szokásos összeállításban vesz majd részt a versenyen. Így például Horváth Gábor ujjtörése miatt - vélhetően átmenetileg - egy teljesen új, fiatalokból álló kvartett küzd majd meg az ellenfelekkel, s ezúttal nem evez egy hajóban Kammerer Zoltán és Storcz Botond. Utóbbinak Szolnokon nem volt értékelhető teljesítménye, az egyest ugyanis kihagyta, Kucsera Gáborral 1000 m párosban csak a B-döntőbe került be, de mivel ott - előzetes indoklás nélkül - nem állt rajthoz, az 500-as A-fináléban sem indulhatott Bártfai Krisztiánnal. Angyal Zoltán szerint egyelőre ő maga sem tudja, hogy mit akar.

A VK programja egyelőre képlékeny, a szervezők ugyanis szeretnék, ha az 1000-es és 500-as elő- és középfutamok már pénteken lezajlanának, s a hátralévő két napon a döntőkre, valamint a 200-as versenyekre kerülne sor. Mechelenben ez nem így volt, a hosszabb távokon szombaton, illetve vasárnap - a finálék előtt - rendezték a középfutamokat. A módosítási elképzelésre a nemzetközi szövetségnek kell rábólintania. Az ICF elnöksége a hét végén ülésezik Athénban.

A tájékoztatón jelentették be, hogy a MOL-csoport a sportág mellett külön is támogatja a női négyest, illetve egyénileg Kovács Katalint, Bóta Kingát, Vereckei Ákost ás Hegedűs Róbertet, valamint a TVK-n keresztül Szabó Szilviát és Viski Erzsébetet.